LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 22 Mart 2015

Burak varsa oynar!

Napolyon kısmetle ilgili şöyle der: "Şansı olanın horozu da yumurtlar.."
Galatasaray eğer sezon sonunda şampiyon olursa bu Kasımpaşa'ya karşı kazanılan üç puan sayesinde olacaktır.
Soyunma odasına 2-0 yenik giren ama ikinci yarının ilk 15 dakikasında müthiş bir geri dönüş yaşayan Galatasaraylı oyuncular adeta uçurumdan döndü.
İki takım da sanki lig bitmiş gibi birbirlerini kontrol etmeden geniş alanda oynadılar.
Hamza Hoca'ya şaşırdım..
Kasımpaşa takımının analizi böyle mi yapılır? Kasımpaşa iyi kapanan ve hızlı hücuma çabuk çıkan sahip bir takım değil mi? Babel'e, Adem'e, Castro gibi savunma arkası koşuları muhteşem yapan oyunculara bu kadar geniş alan bırakılır mı? Galatasaray'ın ikinci yarı Burak'ı oyuna alıp çift forvete dönmesi Kasımpaşa savunmasının dengesini ve rahatını bozdu. Burak hamlesi topa hükmeden Sneijder, Yasin, Umut, Selçuk ve Hamit gibi oyuncuların etkili oynamasını sağladı. Burak'ın varlığı Galatasaray'ın hücum gücünü sayısal olarak artırırken 15 dakika içinde 3 gol gelmesini de sağladı. Sneijder'in etkisinin gücünü ölçmek için Umut ve Burak ile oynadığında analiz edin farkı görün. Burak-Umut ya birlikte oynar ya da Burak tek oynar..
Burak bu takımda varsa oynar..
İki maçta 5 puan kaybeden ve Kasımpaşa'ya karşı ilk yarıda "Ben yarışta yokum" skoru yaşayan Galatasaraylı oyuncuların geriden gelip maçı kazanmaları özgüven kazanmaları adına büyük avantaj olacaktır.

MAÇIN EN iYiSi YASİN
Çok iyi oynadı. Maçın kahramanı oldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ VEYSEL
Yasin karşısında çok kötü oynadı. Döküldü.