CANLI YAYIN

Terim'in hamlesi

Eklenme Tarihi 23 Eylül 2013
Çok zor durumdaki G.Saray, Olimpiyat'ta nasıl kazandı?

Galatasaray
75 bin kişinin önünde Beşiktaş'ı yenerken hem prestijini kurtardı hem de şampiyonluk yarışından kopmadı. Eğer, Galatasaray kaybetseydi Fatih Hoca ard niyetliler tarafından çarmığa gerilecekti. Ayrıca Burak kaçırdığı gollerle "Hedef adam" haline gelecekti. Fatih Hoca'nın ilk yarıdaki oyun sistemi hatalıydı ve işlemedi.
Engin sağda etkisizdi. Burak sola kayarak oynayınca ve Drogba'ya yanaşmayınca Galatasaray pozisyon üretmekte zorlandı. Galatasaray golü Balta'nın bölgesinden verdiği pozisyonda yedi. Zorlukları aşmanın iki yolu vardır: 1-Ya zorluk yaratan durumları değiştireceksiniz. 2- Ya da zorluklara yaklaşımınızı değiştireceksiniz..

Devre arasında Fatih Terim'in hamleleri maça nasıl yansıdı?

Fatih Hoca
zorlukları yaratan duruma el attı. Önce sistemle oynadı. Burak'ı sağa çekip, Engin'in yerine Bruma'yı aldı, Sneijder'i forvet arkasına "Seyyar" olarak koydu. Selçuk da partneri Melo ile uyumu yakaladı.
Selçuk maestroluk görevine soyunurken nihayet ayağındaki topları etkili pasa dönüştürdü. Bruma'nın girmesi kanatlara çabukluk getirdi. Bu değişim Galatasaray'ın Beşiktaş üstünde egemenlik kurmasını sağladı.
Burak 52'de topa değil kaleciye bakıp vuruşunu yapsaydı Galatasaray daha erken golü atacaktı. Burak bence hatalarını düzeltmek için yeterince çalışmıyor. Başarıya aç oyuncu Bruma'nın inatçılığıyla yaratıp pasa dönüştüğü topu Drogba ağlara bıraktı.
Bu gol Galatasaray'ın moral ve fizik gücünü arttırırken güvenini ve direncini de güçlendirdi. Maçın kahramanı Drogba için neler söyleyeceksiniz?
Drogba
'nın Galatasaray'ın savaşçı ruhu olduğu bir kez daha kanıtlandı.
Drogba'nın varlığı Galatasaray'a güven veriyor rakibe korku salıyor.
Sivok-Escude ikilisi Drogba yüzünden öne bile çıkamadı. O Drogba, Galatasaray'ı galibiyete taşırken takımının yenilmezliğine de katkı sağladı.
Attığı ikinci golde topu önüne alışı, kaleye, kaleciye bakışı ve gol vuruşu Burak'a ders olacak güzellikteydi.