LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 31 Ekim 2010

Çok kıymetli bir galibiyet!

Bu galibiyet Galatasaray için nasıl bir anlam ifade ediyor?
Galatasaray adeta bıçak sırtında yürüyerek çok kıymetli ve kritik bir galibiyet aldı. Antalya maçını kazanmak iki açıdan önemliydi. 1-Baros, Kewell, Arda, Ayhan, Elano takımın yarısı sayılacak temel oyuncular yoktu. Mevcut kadroda Misimoviç gibi yatıcı oyuncu dışında tüm oyuncular sadece mücadele güçleriyle oynadı. 2-Antalya, Sami Yen'de Galatasaray'a hep ters geliyordu. Antalya ya kazanıyor ya da yenilmiyşordu. Üstelik Mehmet Özdilek'in Galatasaray'a karşı futbolculuğundan kalma şansı hocalıkta da sürüyordu.. Hagi'nin eksik Galatasaray'ı bu kez zor da olsa Antalya'ya ve Şifo'ya karşı şeytanın bacağını kırdı.

Hagi'nin Antalya önündeki oyun sistemini nasıl buldunuz?
Hagi ayağının tozuyla Galatasaray'a mücadele ve dikkatli oynama özelliğini hemen aşılamış. Kendisi de maç boyu hiç oturmadı, Galatasaray ölü top kullanırken oyuncuları nasıl pozisyon olmaları konusunda sık sık uyardı. Hagi duran top ustasıydı. Duran topların doğru kullanılması konusunda Hagi Galatasaray'lı oyuncuları iyi çalıştrmış. Özellikle Misimoviç'in kornerinde Servet'in attığı gol bu çalışmanın ürünüydü. Ayrıca maç boyu duran topların başına belli ki Hagi'nin emriyle hep Misimoviç geçti. Hagi'nin olduğu yerde zaten herkes duran top kullanamaz.

Son dakikalar Galatasaray için neden bu kadar zor geçti?
Galatasaray ikinci yarının son 15 dakikasında Antalyspora'nın baskısı altında yıprandı. Ancak başta, Servet, Neil, Barış ve Sabri olmak üzere her oyuncu tekmeye kafa sokarken mücadeleden kopmadı. Hagi genç ve yetenekli oyuncuları sever. Ancak E.Çolak'ın daha fazla eğitilmesi gerekir. Emre girdikten sonra "Şaşkın ördek" gibiydi. Pozisyon hatası yaptı, takım çok adamla Antalya kalesine yüklenrken yanlış paslar verdi, kritik toplar kaptırdı.

Arda, Baros; Kewell gibi direkt 11'de oynayan futbolcular geldiğinde takım nasıl olur?
Daha keyifli daha üretken ayağa daha iyi pas yapan, hücumda zebginlik yaşayan bir Galatasaray izleriz. Bu oyuncuların gelmesi ayrıca rekabeti yaratır. Kulübeyi de güçlendirir. Hagi de daha rahat bir takım yaratır. Özellikle Arda geldiğinde göreceksiniz Misimoviç'in performansı da artacaktır.