TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 3 Aralık 2017

Penaltı ve avantaj kuralı

Oğuzhan'ın düşürülmesi tartışmasız penaltı. Penaltının avantajı ancak tek bir şartta olur:
Oyuncu topa vururken kendisine faul yapılır ama yine de vuruşu gol olursa penaltı olmaz çünkü futbolda golden daha avantajlı bir durum yoktur.
Penaltı sonrası topun Atiba'nın önüne gelmesi ise bir avantaj değildir, çünkü Atiba penaltı noktasından uzakta ve önünde de çok sayıda futbolcu vardı. Avantaj kuralının adına ve ruhuna aykırı bir durum yaşandı.
Fırat Aydınus hakemliği bilmediği için ders kitaplarına geçecek bir yanlış yaptı. Beşiktaş ilk yarıda Galatasaray'ı sahasına hapsetti. Buna rağmen sadece iki pozisyona girebildi.

​TUDOR SEYRETTİ
Sahanın mutlak hâkimi olmasının nedeni Talisca'nın olmaması sayesinde Beşiktaş'ın topu ayağında tutabilmesi, pozisyon olmamasının nedeni ise Denayer'i Quaresma'yı kilitlemesi ve Cenk'in ayağında top tutamamasıydı. Defalarca dikkat çektiğim ve nedenini anlattığım Muslera'nın solundan gelen yan toplardaki zaafı sayesinde gol geldi. Galatasaray gol sonrası ileri çıkınca Beşiktaş da önce pozisyonlar bulmaya başladı sonra da baskıyla sürklase etti. Akıl almaz goller kaçarken Tudor sadece seyretti ve sonunda forvetin yapamadığını üstelik de sağ ayağıyla Tosic yaptı. Medel'in oyuna girmesi doğru karardı. Galatasaray'ın dirilmesi böyle önlendi. Lens de yorulan Quaresma yerine girebilirdi.

MAÇIN iYiSi OĞUZHAN
Beşiktaş'ı sahanın hakimi yapan isimdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ TUDOR
Çözemediği Beşiktaş'ı sadece seyretti.