CÜNEYT TANMAN

CÜNEYT TANMAN

Tarihi 10 Ağustos 2009

İyi başlangıç

Antep'te saat 19.30'da 35 derece sıcaklıkta nedeni ne olursa olsun maç oynatmanın izahı yok. Buna rağmen maçın beklentilerin üstünde geçtiğini söyleyebilirim. Maçın güzelliği iki takımın oyuncu kalitesinden kaynaklanıyor.
Galatasaray'da da G.Antep'te de gerçekten çok yetenekli oyuncular var. Ama, ev sahibi ekipte kalitenin yanında oyun disiplini ve özellikle defans anlayışında zaafiyetler söz konusu ve bu da 3 puanı kaybetmelerinde çok önemli bir rol oynadı.
Mehmet Yozgatlı'dan sağ bek, Oğulcan'dan da sol bek yaratmaya kalktığınızda defansif kurguda bu hatalar olur ve Galatasaray gibi bir rakibe kaybedersiniz.
Sarı-Kırmızılılar için oyun disiplini maçın kazanılmasında önemli bir faktör. Ama mükemmel de oynamadılar. Rakibin zaaflarından yararlandılar. Bazı sıkıntıları da gözlemledik.
Bu biraz deplasmanda oynamaktan ve biraz da Rjikaard'ın istediği oyun disiplininden kaynaklanmakta. Defansın hiç çıkmaması, Sabri ve Hakan Balta'nın sadece savunmada kalması hücumda sıkıntılar yarattı.
Keita ve Aydın ilk yarı etkisizdi.
Arda ve Baros da çok topla buluşamadı.
Defansın çıkmayınca oyuncular yardımlaşamadı.
Zorlayan bir kaç oyuncu vardı.
Bunların başında Ayhan geliyor.
Mustafa Sarp da tam bir görev adamı. Ve attığı golle görev anlayışını da süsledi. Tabii, Arda'dan bahsetmemek mümkün değil. En iyi maçı değildi ama 3 goldeki katkısıyla takımını sırtladı.
Hakan Balta çok iyi başlamadı.
Sabri, çok disiplinliydi. Ama yaptırdığı penaltı tecrübesine yakışmadı.
Baros birinci gol dışında çok fazla etkili olamadı. Kewell oyuna girdikten sonra beklenenden çok uzaktı.
Keita ve Aydın olmaları gerekenden daha kötüydüler. Leo Franco kalenin emin ellerde olduğunu yine gösterdi. Gökhan ve Servet'li defansın G.Antep gibi etkili hücum oyuncularına sadece uzaktan 2-3 top dışında pozisyon vermemesi olumluydu.
Sonuçta, ligin ilk haftasında alınan bu 3 puan Galatasaray için iyi bir başlangıç.