Tarihi 15 Mayıs 2010

Yolda tek başına Roni!

Kapalıçarşı'da Roni'nin kaçış hikayesinin ayrıntılarını kaçırmışım. Reklamlar sağ olsun, başıma zaman zaman geliyor böyle durumlar. Merakımdan oturup tekrar izledim ve yine de tatmin olmadım. Neymiş Roni. Uçaktaki servis arabalarının içine saklanmış. Yapmayın Allah aşkına ya... Hangi yolcu uçağın servis arabalarına kadar yakalanmadan gidebilir? Boyu küçük, aklı büyükmüş de falan filan! Biraz gerçekçi olalım!
Atatürk Hava Limanı'nda nefes alırken bile etrafınızdaki güvenlik görevlilerinden izin alıyorsunuz neredeyse... Nüfus cüzdanı başka hiçbir yerde bu kadar çok kullanılmıyor. Kaç tane güvenlik duvarını aşıp da biniyorsunuz uçağa...
Zaten uçakların servis arabaları da öyle ortalarda gezinmiyor. Hani şöyle bir senaryo olsa biraz daha akla, mantığa yakın gelecek. Roni, internetten bilet almış olsa, hadi annesinin kredi kartıyla diyelim. Bir de üzerine online check-in yaptırsa. Bu durumda birkaç görevliyi atlatabilir. Sonra da bir çiftin peşine takılıp onlar anne-babasıymış gibi davransa...
Bu bile akla mantığa daha yakın.
Roni'nin kaçış hikayesi bana 'Evde Tek Başına-
2 serisini hatırlattı. Hani ufacık bir çocuk evde unutuluyordu da 3 hırsızı tek başına alt ediyordu.
Işte Roni de böyle süper bir kahramanmış meğer!

STAR CANKURTARAN SİMİDİ Mİ?
Star Tv, Kanal D'nin kanatları altına girdi iyice... Kanal D'de biraz reyting kaybeden ama sürünmeyen yapımlar Star Tv'ye transfer (!) oluyor. Hani bunlar öyle yapımlar ki, ne öldürür ne güldürür ancak süründürür. Yol Arkadaşım ile başlayan bu furya Küçük Kadınlar'la devam etmişti. Şimdi de Haneler Star'a geçti. Bakalım sırada reytingi düşmeye başlayan hangi yapım Star Tv'ye postalanacak?

ALKIŞ
Beren Saat'i şiddetle alkışlıyorum. Güzel kızımız her türlü sahneyi çevirdikten sonra durumu dekoratif eşyalarla kurtarmaya çalışıyor. Kıvanç Tatlıtuğ ile olay yaratan sevişme sahnesinden sonra Beren Saat. 'Aramızda yastık vardı' demişti. 'Gecenin Kanatları' filmindeki sahneleri de olay yaratan Saat şimdi de odadaki aynayı suçluyormuş. Yönetmenin orada bulunan aynadan göğüslerini gösterdiğini söylüyormuş. Yani sen giyiniktin. Zaten sevişme sahnesi falan da yoktu ortada. Sihirli ayna seni çıplak gösteriverdi. Bu kadar uğraşacağına 'Sanat için soyundum' de kurtul!