Tarihi 14 Mayıs 2010

Okuyucumuzun sesine kulak verin!

Biliyorum sıkıldınız ya da sıkılmak üzeresiniz ama bir diziyi daha kaybetmeye gönlüm dayanmayacak. Üstelik okuyucularıma yani sizlere elimden geleni yapacağıma dair söz verdim. İşte bu yüzden Canım Ailem üzerine elime geçen elektronik postalardan beni etkileyen birini seçtim. Bu satırlar sevgili Derya tarafından yazıldı. Buyurun okuyun bakalım, 'Neden Canım Ailem bitmemeli?' "Merhaba Nilgün Hanım. Bu hayatta hiç umudunuzu yitirdiğiniz bir an oldu mu, bıkıp televizyonun fişini çekmek istediğiniz bir an? Benim oldu. İçimden hep bunu yapmak istemişimdir, ta ki bir Çarşamba günü bir AILE ile tanışana kadar; CANIM AILEM.

O an ne oldu bilmiyorum ama sanki ilk kez televizyon kutusu bana daha bir anlamlı gelmeye başladı. Nasıl anlatsam bilemiyorum ama Canım Ailem bize öyle bir şey yaptı ki, biteceğini öğrendiğimiz an sanki canımızdan bir şey koptu. Ne yazık ki insanoğlu bir şeyin değerini ancak kaybedince ya da kaybetmek üzere olduğunda anlarmış.
Canım Ailem o kadar bizden o kadar gerçek ki. Ekranlarda adıyla sanıyla var olmayı hak eden tek yapımdır. Tek yapım diyorum. Çünkü bana başka hiç bir yapım o huzuru, o neşeyi, senelerce özlediğim o sıcaklığı ve de en önemlisi o samimiyeti veremiyor. Bundan sonrada bunları verebilecek bir yapımın ortaya çıkacağına inanmıyorum. Çünkü artık reyting uğruna, para uğruna yapılmadık ayıp kalmadı.
Eğer bundan sonra Behlül ve Adnan birlikte bir ilişki yaşarsa hiç şaşırmayın, derim. Ben artık umudumu yitirdim, tek tutunacak umudum, tek dayanağım Canım Ailem'dir.
Annem ve babam ile ilk kez oturup da bir dizi hakkında muhabbet ediyoruz, inanamıyorum (gülüyorum). Bizim düşüncemiz genelde dizilerin kısa sürmesi yönündeydi, annem 'bir dizi kesinlikle tadında bitmesi gerek' derdi. Ancak Canım Ailem, annemin ilk kez fikrinin değişmesine neden oldu... Ne annem ne de babam Canım Ailem'in bitmesini istemiyor. Ve tabii ben… Ve tabii dostlarım.
Biz bize aile olmanın ne demek olduğunu en güzel ve en sade dil ile anlatmayı başarabilen CANIM AİLEM'i bu kadar erken kaybetmek istemiyoruz. Çünkü CANIM AILEM'in söyleyecek daha çok sözü var."


* * *

CADI KAZANI
İnterPress Medya Takip Ajansı'nın yolladığı bilgiler beni bir hayli düşündürdü. İnterpress, tüm kanallardaki dizi tekrarlarını takip etmiş ve sayısal değerler olarak bize göndermiş. Son ekonomik krizle birlikte artan tekrar sayıları bir haftada 60'ları bulmuş. Yani bir dizinin farklı bölümleri neredeyse 50-60 kere ekrana geliyor. Bu konudaki rekor ise Fox Tv'deymiş.
Fox Tv, bir hafta içinde Deniz Yıldızı dizisinin 16 kez yayınlamış. Fox Tv, sadece 3-9 Mayıs haftası için bir örnek. Eminim diğer kanallarda benzer tekrarlarla ekranı dolduruyor. İşin kötüsü hem izleyiciye saygısızlık yapılıyor hem de bu dizilere emek veren herkesin hakkı çatır çatır yeniyor.