SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 1 Eylül 2012

Gazikent normale döndü

Bayramı hepimize zehir eden Gaziantep Bomba faciasını unutmak mümkün mü? Hele her ateşin, en çok da düştüğü yeri yakması gerçeğini düşünürsek; özellikle Gaziantepliler'in acısını, hüznünü tahmin edebiliriz belki.
Malumunuzdur, tarihi boyunca defalarca zulümle, işgalle, fedakarlıkla, kahramanlıkla sınanmış ama sonunda bilgeliğe, toplumsal sağduyuya ulaşmakta zirve yapmış bir kadim kent Gaziantep. İşte şu günlerde de ağır atlatılan bomba felaketinin yaralarını sağaltıyor, ağırbaşlı, olgun, metanetli duruşuyla dosta düşmana mesaj veriyor adeta.
Önce patlamanın şifrelerini çözmekte mahir davranan ve failleri yakalatan olay yeri inceleme ekibini tebrik ederek başlıyorum. Ardından kentin gözde mekânlarından birine, Çağdaş İmam Kebap ve Baklava Sarayı'ndaki konukluğuma götürüyorum sizi.
Mekânı dolduran her yaştan konuk ya masama gelip hal hatır sorup durumla ilgili umut verici konuşmalar yaptı ya da beni davet ettikleri masalarda aynı tür yaklaşımları izlememe fırsat verdi. İşte Bu umutlu, inançlı kadrolardan bir bölümü de Konukoğlu kardeşlerin masasındaydı.
Gaziantep'in de, Türk sanayisinin de lider firmalarından olan SANKO Holding sahiplerinden Abdulkadir ve Adil Konukoğlu kardeşler şehrin ve hemşerilerinin yarayı sarmalarında nasıl yolar izleneceğini anlattılar. Vali, belediye başkanı, sivil, asker, memur, köylü, esnaf, öğrenci, sanatçı ve tüm diğer unsurlar 'Ortak akılla' zor günlerin atlatılacağını söylerken işletme sahibi Çağdaş da yanı başımızdaydı.

O HER ZAMAN 10 NUMARA
Yılların eskitemediği 'emekli' top model Merve İldeniz, Bodrum'a yerleştikten sonra kendi tabiriyle "organik ve alternatif yaşıyor".
Fotoğraflarını çektiğim yer Bodrum merkezde Adliye Sokağı. Eski evleriyle ünlü bir sokak. Tesadüf bu ya, poz verdiği evin kapı numarası da 10. Kızım sen hep 10 numaraydın hala da öylesin diyorum gülüşüyoruz.
Gerçekten de seneler geçmiş ama değmemiş güzelliğine Merve Kızın.

NİŞANTAŞI ŞAKA GİBİ
Artık yalnızca hayır kurumları ve amatörlerin defilelerine çıkarak onlara destek veren Merve İldeniz'le yaptığımız kısa ve sıcak sohbette bakın neler söylüyor bana: Son derece mazbut yaşıyorum. Gece hayatım, içkim, sigaram yok. Çok davet alıyorum ama sosyal sorumluluk projeleri dışındakilere icabet etmiyorum Savaş'ım.
Mütevazı evimde tatlı kızım Leyla ve ailemden saydığım hayvanlarımla çok keyifliyim.
Bahçemde organik tarım da yapıyorum oooh!..
Aslında Nişantaşı kızı olmam şaka gibiymiş. Çünkü doğuştan doğaya ve toprağa aşığım.

NEREDE BİZDE O İMKÂN
Yalıkavak Marina'da Azeri Milyarder iş adamı Mübariz Mansimov'un açtığı Bilyoner Kulüp'te masa kurmak, loca kapatmak biz fakir-i pür taksirler için hayal elbette. Neyse ki bir öğlen vakti, görevlilerin temizlik yaptığı bir saate denk getirip ziyaret ettim bu hoş mekânı. On yüz milyon bin liralarla müşteri olunabilecek bir locaya da keyfimce kurulup 1 bardak 'belediye suyu' içtim. Hemen yan taraftaki Yat Kulüp'te de akşam performansı için prova yapan sevgili Nez'i görünce daha da sevindim ve bol bol fotoğrafını da çektim genç şarkıcının.