SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 7 Mayıs 2012

İlle de Roman olsun

Önceki gün İzmit'teydim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 2. Roman Festivali'nin ilk gününde, Türkiye'nin Roman starı seçildiği SEKA Paark fuar alanındaydım yani. Nasıl renkli, dalla, güllü bir etkinlikti göresiniz isterdim valla. "Türkiye Roman Starını Arıyor Ses Yarışması" sloganı ile tüm Türkiye'de yapılan seçmeler sonucunda son 10'a kalan finalistler kıyasıya yarıştı.
Yarışmada, jüri üyesi olarak Tarık Mengüç, Ciguli ve Ümmiye oradaydı onlarla da hasret giderdim bir güzel. Haber değeri yok ama yine de yazayım; elbette ki geceye katılan binlerce Roman göbek atarak doyasıya eğlendi bu arada.
Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada birinci İstanbul'dan İsmet Çolakoğlu, ikinci Kocaeli'den Eren Şenay ve üçüncü Çanakkale'den İbrahim Ariel oldu.
Yarışmacılara da toplam 30 bin TL para ödülü verildi. Bu arada ödül alan yarışmacılar, ortak bir karar ile 30 bin TL'yi finalist on kişi ile paylaşmayı kararlaştırdı ve örnek bir jest yaptı, buna bayıldım.
Bu arada jüriden Tarık Mengüç'ün şarkılarıyla doyasıya dans edip eğlenen gençlerin coşkusu da görülmeye değerdi.

Kortej neşesi

Allah'tan erken gitmişim. Çünkü yarışma öncesi Roman Festivali'ne yurdun dört bir yanından katılanlar, kentte kendilerine özgü oyunlarını oynayarak yürüdü, rengarenk kıyafetler içindeki Romanlar'ı ilgiyle izleyen şehir halkı da fena coştu onlarla birlikte.
Kızlar ellerindeki sepetlerde bulunan karanfilleri vatandaşlara dağıttı. Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ile diğer dernek başkan ve yöneticileri de zevkten 8 köşe olmuş hallerde eşlik etti yürüyüşe. Kalaycı ve sepetçilerin de yer aldığı Roman Mahalleleri, SEKA Park içine de kurulmuştu. Kalaycı Ahmet Usta'nın nasıl mahir hallerde çalıştığını hem izledim hem görüntüledim oh.

Çeri başı oldum
Sakarya
'dan gelen Cancağızım Grubu da sıkı grupmuş. Onlar çalarken, bazı gençler de wahene akın etti ve hem Ciguli'ye hem Tarık Mengüç'e danslarıyla eşlik etti.
Bu arada bana da bir jest yaptılar ve 'Savaş Abi sen A Takımı'nda daha Roman Açılımı'nın esamesi okunurken, zaten açılımı başlatmıştın. Seni fahri çeribaşımız ilan ediyoruz' dediler.
Daha birkaç gün devam edecek bu festival. Roman güzeli seçilecek ve etkinlik tüm hızıyla sürecek. Ola ki imkan bulup gitmek isteyenleriniz olur. Asla pişman olmaz çok değişik bir pazar günü geçirirsiniz,
benden söylemesi.