ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 19 Ocak 2011

Çeki'ye fiske ayıp oldu!

CAN dostum, ülkenin medeni spor adamı yüzünün son temsilcisi Çetin Çeki dönemini kapatan Efes Pilsen bir başka fiskeyle, aynı lakaplı/flip combo guard Ronald Murray'i (1.91,31) kadrosuna katarak yoluna devam ediyor. Sepeti koluna herkes yoluna operasyonunun, "kırılma noktalarında sıkıntılar yaşanırken gerekli miydi?" 'bu mudur ahte vefa'larına girmeden "kalan sağlar bizimdir" mantığıyla durum değerlendirmesine bakalım.
Top 16'da grubunun en güçlüsü Montepachi Siena çok maksatlı oyun kurucusu, gruptan onları final 16'ya taşıyan Bo McCalebb sakatlanınca yerine veteran geçen seneden beri sahalardan uzak kalan playboy Jarko Maric'i getirirken, Efes Pilsen Avrupa'da ilk defa yaparak kaşar NBA'li (8 takım değiştirmiş, 9.9 kariyer sayı ortalamalı) Flip'i tercih etti. Siena geçen haftada Rusya liginden Deji Akindele (214, 27)'i kadrosuna katarken Efes'in bu tercihi: "Yumruk vurmaktansa fiske atmaya devam" demek oluyor.. İhtiyacın pota altında size/kalınlık iken dışardan "attı pattı kaç attı"tarzı basketbolun gereği olan "run and gun game/koş koş at" yerine sete set hücumu yeğleyen koçu PERASOVIC'le sıkıntılı günler bekliyor Efes'i.
Sakatlıktan dönen ve fakat ne kadar yararlı olacağı da muamma olan Miroslav Raduljica'ya boyalı alan emniyetini bırakmakta ne kadar mantıklıdır o da bir başka soru.
Efes'in Çarşamba akşamı evinde mutlaka kazanması gereken Montepachi Siena maçında rakibinin; Euroleague top çalma lideri (10.9),en az sayı yeme lideri (66.1) takım üç sayıda ikinci en iyi (37.9%) olduğunu, mükemmel hızlı top çeviren yüksek ritimli basketbol oynayan bir takım olduğunu göz ardı etmemesi gerek.
Grupta Fenerbahçe bir yenip bir yenilirken Siena'yı sahanın iki tarafında pota altına hakim olduğu İstanbul maçında devirmişti.
Topa baskılı rakip savunma altındayken Rakocevic'in elinde canlanıveren topları hiç kaldırmaz bu maç. Maç başı sayı ortalaması 75,6 olan Efes'in ribaund veya havuzdan alınacak ikinci hücum toplarına hakim olması maçın kaderini belirler. Bu da ben şutumu atarım gerisi Allah kerimcilerden ziyade Kerem Tunçeri, Vujcic, Kerem Gönlüm gibi sağlamcıların fazla dakika almasını gerektirir. Ve de mutlaka iyi gününde, kendisine güvenilen 3 numarada Nachbar olmalı oyunun ana planında. Çetin ağabeysiz Efes kaç okka çekecek bakalım..