ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 31 Ekim 2009

Ya O ya ben

Basketbola nasıl bağlarım bilmem ama önce Cumhuriyet bayramı günü, "Kurulalı 86 yıl oldu. Cumhuriyet hâlâ baş aşağı durmakta" başlığı atarak ipe sapa gelmez laflarla Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanın ağzının payını vermem lazım. Emre Aköz'ün ürkek ve tırsık ama aynı zamanda sinsi kalemini kırıp pantolon cebine sokmağa şimdilik mezun değilim ama malesef bu şahısla aynı okuldan mezunum.
Bu yüzden Kalid (Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneğini) okuldayken;

IŞIĞIMIZ İLİMDİR, YOLUMUZ VATAN YOLU
RUHUMUZU TİTRETEN ÜMİTTİR HEDEFİMİZ.
YARINA VARMAK İÇİN KALBİMİZ İMAN DOLU
MAARİF KOLEJİNİN HIZ ALAN GENÇLERİYİZ.
TÜRK GÜCÜNÜ BU HIZLA DİLE GETİRECEĞİZ,
ALDIĞIMIZ GÖREVİ SONA ERDİRECEĞİZ.
KADIKÖY ANADOLU LİSESİ FEYZ ALDIĞIM OCAĞIM
SENDEN ALDIĞIM HIZLA YOLUMU BULACAĞIM.

marşı eşliğinde içtiğimiz anda sadık kalarak bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanını derhal ihraç etmeye çağırıyorum. Tercih yapma tarafları sıklaştırma günlerindeyiz dostlar. 29 Ekim'de "Cumhuriyet Yürüyüşü" yapmak yetmez içimizden çıkmış,kişisel çıkarları için kamusal iletişim ortamların kullanarak Cumhuriyet düşmanlığı yapanları ayıklamak lazım.

Açılım maçılım anlamam, Misak-ı Milli amentümdür. Büyük dedem Atatürk ve İttihadçı'ların Gerilla hocası Balkan fatihi Nuri Paşa (BKZ.Tek Adam,Cemal Süreyya Aydemir). Bu adamla aynı okula giderken tavan arasında Balkan savaşında çoluk çocuk katledilen Türk'lerin soluk resimlerini izlerdim. Demokratik olma entel romantizmi içerisinde üzerine "Demokratik özerklik" yazılmış otobüslerde zafer işaretleri yapan kanlı katillere müsamaha göstere göstere bu günlere kadar gelinmiş oldu.

Bakın mesela, her ortamda kulübe düşmanlığını gösteren Hakyemez'e, eski kaptanı olmasına rağmen, Partizan maçı düzenledikleri törende kupa ve şilt vermemiş. O'nun Federasyon Başkanı Efes'e kupa vermemek için salondan kaçmıştı.Men dakka dukka.

Taraf sıklaştırarak ülkü ve ülke savunmasını,Turgut Özakman'ın 29 Ekim'de çıkan, Türk Mucizesini anlattığı kitabını okumanızı sağlık vererek, Basketbola ucundan bağlayarak bitiriyorum..