Tarihi 31 Ocak 2021

Clubhouse çılgınlığı

İki gün önce yakın arkadaşım fotoğrafçı Lara Sayılgan'dan telefonuma bir mesaj geldi. Bir an hack'lendiğini düşünerek hemen kendisini aradım; "Senden bir uygulama için bir mesaj geldi, telefonunu kontrol et" diye. "Ben yolladım" dedi kahkaha atarak.
"Sosyal medya deneyimimiz Facebook, Twitter, Instagram üçgeni ile sınırlı. Bu üçgende yaşamak gittikçe zorlaşıyor; çünkü yalan yanlış bilgilerin dolaştığı tekinsiz bir yer oldu çıktı" dedi ve ekledi: "İnsanlar yeni arayışta ve son bir haftadır Clubhouse uygulaması o kadar popüler ki; herkes orada. Sadece davetiye yollayarak kayıt olabiliyorsun, herkes istediği gibi giremiyor bu uygulamaya." Ben de son günlerin en popüler uygulamasını deneyimlemek için sevgili Lara Sayılgan'ın davetini kabul ettim.
Gördüm ki; en geç giren benmişim.
Akınıza kim geliyorsa profili var. Tüm sevdiğim insanlar bir arada.
Kendini ses temelli yeni nesil ağ olarak tanımlayan Clubhouse'un en popüler ismi kim? Gülben Ergen… Clubhouse'ta yazılı mesaj, yorum, beğeni ya da fotoğraf paylaşımı, görüntülü konuşma yapılmıyor.
Alışılagelmiş bir ana sayfa akışının olmadığı uygulamada, kullanıcılarına özel sohbet odaları üzerinden sadece sesleriyle iletişim kurma imkanı sağlıyor.
Birçok oda bulunuyor. Clubhouse'a üye olduğunuzda birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi kendi ilgi alanlarınızı işaretliyorsunuz. Bu odalarda ise iletişim sadece ses yoluyla, konuşarak gerçekleşiyor. Gördüm ki çok aklıselim konuşmalar yapılıyor. Odada konuşulanları sadece dinleyebilir ya da moderatörden izin alarak sohbete dahil olabiliyorsunuz.
Clubhouse'a üye olmak için halihazırda uygulamayı kullanan bir arkadaşınızın size davet kodu göndermesi gerekiyor. Davet kodu olmadan üye olamıyorsunuz. Clubhouse davet kodu birçok forum ve internet sitesinde insanlar birbirlerini ekletmeye çalışıyor.
Ben sevdim… Eminim siz de seveceksiniz.
Hadi hayırlı olsun.


ONLINE DEFİLE
Moda dünyasının ünlü tasarımcısı Cihan Nacar, 2021 İlkbahar-Yaz koleksiyonunun tanıtımı için Kiev'de dev prodüksiyonlu bir defile yapmıştı.
Kiev merkezde bulunan Arsenal Uluslararası Sanat ve Kültür Müzesi'nde 136 metre kurulan dev podyumda gerçekleştirilen defilede; modeller, 40 kişilik Ukrayna Senfoni Orkestrası'nın çaldığı Vivaldi'nin 'Dört Mevsim' adlı bestesi ile yürümüşlerdi.
Sanatsever iş insanı Sait Emir'in destekleriyle gerçekleştirilen Cihan Nacar defilesinin baş mankeni de Deniz Akkaya olmuştu.
Bugün saat 19.00'da bu muhteşem defile YouTube'da channacar sayfasında yayınlanacak.
Sanatı ve modayı gerçek mekânında buluşturmayı başaran bu defileyi aynı anda özel izleneme odasıyla yurt dışından birçok dergi yayın yönetmeni, moda editörleri de izleyecekler. Sadece Türkiye'de değil dünya da ses getirecek Cihan Nacar.

DİJİTALİN YILDIZI
Son dönemin en hızlı büyüyen ve en çok ilgi gören dijital içeriği, bence uzman klinik psikolog Gökhan Çınar'ın sunumuyla Katarsis.
Birbirinden ünlü konuklarını Katarsis'te ağırlayan Gökhan Çınar'ı çok sıkı takip ediyorum. Her gelen konuğunu öyle bir konuşturuyor ve hakkında hiç bilmediğimiz o kadar çok şeyi kendi ağzından anlattırıyor ki; her bölümü heyecanla bekliyorum.
Eğer vaktiniz olursa eski bölümlerine bir göz atın; ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

BODRUM'DA KAR
Yıllarca yaz-kış Bodrum'da yaşayan biri olarak Bodrum'a uzun yıllar kar yağarken görmemiştim. Geçen hafta üç günlüğüne Bodrum'a gittim, Uzun süre sonra kar yağışının etkili olmasıyla herkes evlerinden cadde ve sokaklara çıktı.
Kar yağışının şaşkınlığını yaşayanlar kartopu oynadı, fotoğraf çektirdi.
İnsanların 35 yıl sonra yüksekliği 40 santimetreye ulaşan kardan yapılan kardan adamları evlerine götürdükleri görmek benim için çok keyifliydi.