Tarihi 10 Eylül 2018

Hiç anlamadım!

İDİL Fırat ve Mert Fırat'ı ben çok yakıştırdım. Yıldırım aşkına inanıyorum ve onların da; bu yıldırım aşkına çarpıldıklarına... İki yetişkin insan birbirlerini seviyor ve evlenmek istiyorlar.
Ama çiftin evlilik kararını hızlı alınmış bir karar olarak gördüğü için nişan törenine katılmayan İdil Fırat'ın babası Önder Fırat, düğününe de katılmıyor.
Ne saçma… Hiç yakıştıramadım ben kendimce Önder Fırat'a. İnsan kızına neden böyle bir şey yapar?
"Bir de başından evlilik geçirmiş sonrasında ayrılmış bir adam neden bunu kızına yapar?" diye sordum durmadan kendime.
Tek bir nedeni olabilir kıskançlık.
Kendinden genç, kendinden yakışıklı bir adamı etrafında görmek istememekten dolayı başka bir izahı yok.
Umarım İdil ve Mert Fırat çok mutlu olurlar ve hemen de bir çocuk sahibi olurlar. O genç, dinamik havalarında olan Önder Fırat'ı dede yaparlar. Yine bence buna hiç katlanamaz kendisi.
Kızının nişan törenine de katılmayan Önder Fırat'ın düğüne katılmama sebebinin sağlık sorunları olduğu söylendi. Konuyla ilgili düğün öncesi gazetecilerle konuşan İdil Fırat, "Hiçbir burukluk yok, acil bir durum olmasa babamda Sezen Aksu da yanımda olurdu. Dedem yanımda çok mutluyum'' ifadelerini kullandı.
Sezen Aksu anne yarısı gibi İdil Fırat'ın. Hatta kız isteme merasiminde kendisi de vardı. Ama düğünde çok olmak istemesine rağmen; geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yanında olamadı içi burula burula kızının yanında...
Kız ne diyebilir ki onca gazeteciye; babası için de aynı şeyleri söyledi… Sezen Aksu nasıl onca yılını geçirdi böyle bir adamla merak içindeyim!
Kızına en mutlu anlarını kabusa çeviren bir adam, o duygu yüklü kadına neler yapmıştır. O dönemde ve ayrıldıkları sonrasında çıkan şarkıların sözlerini bir incelemek istiyorum. Merak ettiğim her şeyin cevabı o şarkıların sözlerinde gizli.
Yeni kuşak oyuncular arasında gördüğüm takip ettiğim kadarı ile en iyi oyuncular arasında olan duruşuyla efendiliği ile kültürü ile kendini belli eden adam Mert Fırat ve prenses eşine sonsuz mutluluk diliyorum. Allah nazardan korusun ikisini de.

Sosyal aşıklar
ÇAĞIN kolaylığı sosyal medya; iş, yemek, reklam ve medyadan sonra aşk hayatımızı da ele geçirdi. Eskiden selam verebilmek için beklenen günlerin, mektupla başlayan aşkların yerini artık sosyal medya aşkları aldı.
Artık 'ilk görüşte aşk'ın yerini 'ilk sohbette aşk' aldı. Hatta öyle ki; birbirlerini hiç görmeden tanışarak ilişkiye başlayan insanların bir kısmı beraberliklerini evliliğe götürüyor. Bunun yanında ise bir de hiçbir amacı olmadan ilişki yaşayanlar da azımsanmayacak boyutta.
Hayat sürprizlerle dolu... İlk görüş kesinlikle önemli ama sosyal medyanın güzel yanı; daha hızlı iletişim kurmaya yardımcı olması. Bu yüzden insanlar birbirleri ile daha hızlı iletişim kurabiliyor, sohbet sırasında seçilen cümleler insanları daha net anlatıyor. Tek kötü yani iki boyutlu olması... Bir ifade ya da tepkiyi hissettirmek yerine yazarak anlatmak gerek.
"Sen böyle bir aşk yaşayabilir misin?" diye sorarsanız cevabım "Olabilir" olur. Eğer kalbimi attıran ve tanıdıkça daha da kalbim ona atıyorsa neden olmasın!
Son günlerde o kadar duyar oldum ki;
"Biz sosyal medyadan tanıştık ve şimdi çok mutluyuz" cümlesini.
Dilerim Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın…

​İvedik heyecanı
TÜRKIYE'NIN en çok gişe hasılatı elde eden serisi 'Recep İvedik'in meşhur karakterine hayat veren ve aynı zamanda serinin yaratıcısı olan Şahan Gökbakar, Instagram hesabından "Yeni macera geliyor" notuyla yaptığı paylaşımda 'Recep İvedik 6'nın çekileceğine dair ipucu verdi.
En son iki yıl önce vizyona giren 'Recep İvedik 5'i 7,5 milyona yakın kişi seyretmişti. Serinin toplam izleyici sayısı ise 26 milyonu geçti.
Ben heyecanla bekliyorum Recep İvedik 6'yı… Sanırım benim gibi filmi bekleyen çok kişi var.