Tarihi 13 Ağustos 2017

Edis coşkusu

Geçen hafta uzun bir aradan sonra Edis'i sahnede izledim. En son çıkardığı şarkısı 'Çok Çok' dilimden düşmüyor.
Edis'in sahneye çıktığını duyunca da arkadaşlarımla onu dinlemeye gittim.
İçerisi çok kalabalıktı. Mekanda doğal olarak kızlar daha fazlaydı. Edis'in sahnede olduğunu çığlıklardan anladım.
Edis'in repertuvarına, dinleyicisiyle kurduğu diyaloğa bayıldım. Söylediği tüm şarkılara eşlik ettim ve aralarda da dans bile ettim.
Edis, Bodrum Yalıkavak Zayo Beach'te sahne aldı. Mekanın genel koordinatörü Ogün Canay ile sohbet ettik. Bu Edis'in mekandaki üçüncü çıkışıymış ve her defasında kalabalık artıyormuş. Edis, önümüzdeki günlerde yeniden Zayo Beach'te sahne alacak.

***
ZAYO BEACH'İN FARKI
Bodrum'da çok fazla beach olduğunu haberlerden öğrenmişsinizdir. Neredeyse her adım başı bir beach var. Rekabet fazla olunca da herkes kendini göstermek için bir şeyler yapıyor.
Haftanın belli günleri düzenlenen beach'lerdeki organizasyonlarda birbirinden ünlü DJ'ler ve şarkıcılar sahne alıyor. Hal böyle olunca da bu alternatifler arasından seçim yapmak gerekiyor.
Eskiden beach'lere denize girmeye, güneşlenmeye gidilirdi. Devir de, bu alışkanlık da değişti. Şimdi nerede ne organizasyon var, kim çıkıyor diye bakılıyor.
Bodrum'un en gözde adreslerinden biri olan Zayo Beach, 3 yıl önce açıldı. Mekan, müşteri portföyünü katlanarak arttırıyor.
Sağlam bir ekip kurdular. Müşteri denizine de giriyor, güneşleniyor, yemeğini yiyor ve eğleniyor. Seneye yine bir çok mekanın adı değişirken onlar aynı şekilde devam edecekler bence…

***
BESTE FABRİKASI
İki gündür yeni bir albüme taktım.Bugüne kadar besteci ve söz yazarlığıyla çok sayıda hit parçaya imza atan Onurr, muhteşem bir albüm çıkardı. Geçen sene piyasaya sürdüğü 'Aşıklar Ölmez' ve 'Ruj' şarkılarıyla dinlediğimiz Onurr, Sony Music Türkiye etiketiyle 'Bir Kahramanlık Hikayesi' adını verdiği albümünü çıkardı.
Albümdeki 'Replik' şarkısına bayıldım. Çevirip çevirip onu dinliyorum.
Albümün büyük bir kısmı Onurr ve Alper Narman'ın sözü ve bestelerinden oluşuyor. Albümün çıkış parçası 'Derviş' ise Sezen Aksu'nun imzalı... Bu şarkı da favorilerimden biri.
Onurr, başkalarına verdiği 'Çak Bi Selam', 'Janti', 'Nerdesin Aşkım', 'Güç Bende Artık' ve 'Çok Çok' gibi popüler şarkılara kendi albümündeki parçaları da eklemiş.
Eminim dinleyince siz de seveceksiniz.

***
ZAMANE GENÇLERİ
Gençlik kendini aşmış. Gerçekten çıldırmışlar. Bir gün boşluğum vardı, ne kadar mekan varsa gezdim. Hepsine girdim, çıktım. Gerçekten de kendimi yaşlanmış hissettim.
Yaş ortalaması 15 ile 25 arası kızlı erkekli grupların çoğu beach'lerde eğleniyordu. Bunda bir sıkıntı yok. Ama hal ve hareketlerine bakınca hepsinin küçük adamcıklar ve küçük kadıncıklar gibi davrandığını gördüm. Gördüklerime inanamadım.
Hiç itirazım yok herkes istediğini yapabilir ama bunun da bir adabı var.
O yüzden şaşkınlığımı sizinle de paylaşmak istedim.
Bir tane iki tane olsa bunu da anlayabilirdim, gençlik der geçerdim.
Ama inanın ne bir ne de iki… Sanki bir akım başlamış.
Zamane gençliği işte…