Tarihi 4 Eylül 2016

Gözler Ertürk’te

Çok yetenekli, üretken ve inanılmaz kalbi olan bir adamdır Emre Ertürk. 17 yıl New York'ta yaşadı Ertürk. İlgilendiği tüm sanat dallarındaki yeteneği ve birikimini bir araya getirerek 2000 yılında Emre New York markasını yarattı. Resimleri ve tasarımları, Avrupa ile Amerika'da birçok jet sosyete tarafından beğeni ile takip ediliyor.
Emre Ertürk, 3 yaşından beri resim yapıyor ve sayısını bilmediğim kadar sergi açtı. Londra, İstanbul, Ankara ve New York aklıma gelen ilk yerler sergi açtığı.
Birçok eseri ile ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında birincilik ödülleri de var.
Ertürk, "Emre Ertürk Collection" adlı ilk koleksiyonunun ilk seri üretimini 1996 yılında Vakkoroma için yaptı.
Tablo baskılı t shirt, bayan çantası, kemer ve ayakkabı tasarladı ilk önceleri. 2000 yılında "Emre New York" markasını yarattı ve biz onun adını daha sık duyar olduk. O adını dünya da bu marka ile duyurdu.
Yüksek kaliteli deri tasarımlarında uzmanlaşan Emre Ertürk, lüks köpek taşıma çantalarından, ayakkabılara kadar olan geniş ürün yelpazesiyle uluslararası moda marketlerinde yerini aldı.
Hatta hatırlayın 2000'li yılların başında başlayan süs köpeği besleme ve aksesuar akımının öncülerinden oldu Emre Ertürk.
2006, 2007 ve 2009 yıllarında Oscar törenlerinin vazgeçilmez çanta tasarımcısı oldu. Bir ara ne konuştuk Emre New York köpek taşıma çantalarını.
Şimdi yepyeni bir ürün çıkardı Emre Ertürk… Artık Emre New York'un gözlük tasarımları var. Bu gözlükler mazzucchelli organikleriyle tasarlanmış ve üretilmiş.
Cilt dostu olması ile bilinen organiklerin yüzdeki toksinleri de emme özelliği bulunuyor. Türkiye'de şimdilerde birçok ünlüde görebilirsiniz Emre New York Gözlük tasarımını.
Fransa da Ginnotto, Malibu da Chirietre's, Nişantaşı'nda Reel Optik, İzmir'de Cio Optik'de satılmakta… Şansı ve satışı bol olsun…

***

BODRUM'DA ORTAKLIK
Pekçoğumuz onu manken ve oyuncu olarak tanıyoruz. Hatta kendisi gibi oyuncu ve manken olan Burak Hakkı'nın kardeşi diye tanıyanlarınız çıkabilir.
Senem Hakkı'dan bahsediyorum.
Senem Hakkı, modellikten oyunculuğa geçti… Sonra kendine bir uğraş olsun diye tasarım için eğitimler aldı ve kendini geliştirdi. "Çok büyük keyif alıyorum" diyerek yaptığı kostüm tasarım işini de bir yandan sürdürdü. Evlendi, bir çocuğu oldu ve Bodrum'a yerleşti. Şimdi bekar bir anne.
Halen üretiyor ve Bodrum'da çok güzel şeyler yapıyor. Kıyafet tasarlamaya devam, takılar tasarlıyor.
Benim yine kendisi gibi çok eski arkadaşım Seda Ezginer ile beraber ortak oldular.
Seda Ezginer de İstanbul'un bu kaos ortamından sıkılıp kendine Bodrum'da yeni bir hayat kuranlardan.
Yıllar yıllar önce ben onu Meltem Cumbul'un menajerliğini yaparken tanımıştım sonra çok güzel iş birliktelikleri yaptı Çağla Şıkel ile uzun yıllar çalıştı.
Bodrum'a gelince bir mekan açtı.
Bodrum'un efsane mekanı Barbest'i.
Aklınıza hangi ünlü geliyorsa sadece Barbest'de eğleniyordu. Mekan sahibi ile anlaşamadı ve Seda Ezginer, Barbest'i kapadı. Dedim ya Bodrum'un en keyifli mekanının sahibiydi kendisi.
Seda Ezginer ve Senem Hakkı kafa kafaya veriyorlar ve ortak bir mekan açmaya karar veriyorlar.
Love Lounge adını verdikleri mekan gerçek söylüyorum Barbest'den daha güzel ve keyifli. Reklam yapmayı sevmedikleri için daha yeni yeni kulaktan kulağa duyuluyor ama yine dolu.
Aperatif atıştırmalıkların olduğu, farklı kokteylleri ile karşımıza çıkan Love Lounge'ın üst katı butik. Tasarımcıların kıyafetleri, takıları, özel objelerin satıldığı bir mağaza. Senem Hakkı da orada tasarımlarını ve takılarını satıyor.
Eğer yolunuz Bodrum'a düşer ve Love Lounge giderseniz Senem Hakkı'yı bulun ve ona size kendi elleriyle yaptığı kalpli waffle'lardan yapmasını rica edin.
Şahane waffle yapıyor dostlarına gecenin ilerleyen saatlerinde… Aşk ile yapılan her iş amacına ulaşır. Ben hem Seda'yı hem de Senem'i tebrik ediyorum.