Tarihi 8 Şubat 2015

Hatırlanmak çok güzel

Yazımı yazarken bir yandan da doğum günü mesajlarımı okuyorum evimde keyifle. 7 Şubat benim doğum günüm.
Yıllarca hep Aysel Gürel ile beraber kutladık doğum günümüzü. Aynı mekanda partiler yaptık. Aynı gün ve aynı saat doğumluyduk biz.
Bu yıl içimden özel bir şey yapmak gelmedi. Hem yazımı yazıp hem de mesajları okumak telefonlarla konuşmanın keyfini yaşadım.
Allah herkese güzel günler göstersin.
Hatırlanmak güzel şey birkez daha anladım. Bu kadar güzel arkadaşlarım olduğu içinde birkez daha şükrettim.
***

Zehirli çıkıyor
Son yıllarda hayatıma girmiş en önemli isimlerdendir Abdullah Özdoğan. Hayata bakışı, duruşu, kurduğu cümleler hep yol gösterir etrafına. Farkında değildir ama bana da hep yol gösterir o kurduğu cümlelerle. Dedim ya "Son yıllarda hayatıma girmiş en önemli adam" diye onun tek kelimesi yönümü değiştirir.
Dostluğu, ağabeyliği, arkadaşlığı için sadece ben aynı cümleleri kurmam. Onu yakından tanıyan herkes aynı cümleleri kurar. Marifetlidir de Abdullah Özdoğan.
Bu marifetlerin başında yazması gelir.
Edebi yönü kuvvetlidir. 11 Şubat'ta Atlantis Yayınları etiketiyle altıncı kitabı "Zehirli" çıkıyor. "Zehirli" içinde hem şiirleri var hem de kısa ama bir o kadar da sözleri.
Kitabı elinize aldığınızda sol sayfada sözleri sağ sayfada şiirleri göreceksiniz.
Okuyunca hayatınızda bulamadığınız soruların cevabını bulacaksınız. Abdullah Özdoğan "Zehirli" aklınızda bulunsun.
Okuyunca yazın bana fikirlerinizi olur mu ? Merak ediyorum şimdiden.
***

Julio geliyor
Efsane sanatçı Julio Iglesias dünya turnesi kapsamında 14 Mart Cumartesi İstanbul'a geliyor. Gwendolyne, La Paloma, Je Ne Pas Change gibi sayısız hit'e imza atan efsanevi sanatçı eğlenceli ve romantik şarkıları ile sahnede yine müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak. Julio Iglesias'ın İstanbul konserinde özel bir de konuğu var. Alexander Kogan Julio Iglesias'a eşlik edecek.
Bugüne kadar 60 milyon kişi karşısında performans sergileyen 80'den fazla albüme imza atmış konser biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen ve tüm zamanların en başarılı Latin sanatçısı olarak gösterilen Julio Iglesias konseri için yerinizi şimdiden ayırtın.
***

Pazar keyfi
Pazar geceleri İstanbul'un en eğlenceli mekanı bence Bebek'teki aktif buluşma noktası olarak misafirlerini ağırlamaya devam eden Cat's. Kendinizi evinizin salonunda eğleniyor kadar rahat hissedebileceğiniz bir mekan. Sahibi Alper Toprakçı ve tüm personelin enerjisi sayesinde tabii ki bu hisse kapılıyorsunuz. Her hafta Pazar günü Serhan Sokulgan sahne alıyor Cat's'de. Kalbinden geçen sizin kalbinize dokunan şarkıları söylüyor. Eşlik etmemenize imkan yok. Bağıra bağıra şarkılar söylüyorsunuz bir de beraber gittiğiniz insanlar kafa dengiyse kimse keyfinizi bozamaz. Bir Pazar gecesi bu atmosferi yaşamanız gerek.
***

Kahvenin adresi
Ben onları Bağdat Caddesi'nde açtıkları ilk şubeleri sayesinde tanıdım.
Şimdi Asmalımescit'te komşum oldular.
İstanbul'u ve beni yeni bir kahve kültürü ile tanıştıran Drip Coffeeist'den bahsediyorum. Kahveyi bir içecekten öte görerek, tam bir sanat eseri gibi yorumlayan farklı ve özel tadı, iddialı lezzetleri ve dekorasyonuyla şimdiden trend oldu iki şubesiyle Drip Coffeeist.
Kendilerine öz teknikler ve karışımlarla ürettikleri özel lezzetli kahvelerinin tadını sadece dükkânda değil yanınıza da alabiliyorsunuz. Yakında alt katında ise kahve workshopları, sergiler ve çeşitli etkinlere de ev sahipliği yapacak "Drip Coffeist" bir aya kalmaz başlayacak farklı kahvaltısıyla da Asmalımescit'te kendinden söz ettirecek.