Hocam ben pazarlamacılık yapıyorum. İşim nedeniyle çok seyahat ediyorum. Geç yatıyorum. Düzensiz yemek yiyorum. Şişmanladım. Hangi ilacı önerirsiniz?İlaç milaç önermiyoruz. İyi olmanı öneriyoruz. İlaç almak iyi olmak deme değildir. Sıkıntının sebebini bulmadan kalıcı iyilik olmaz. Fırsat buldukça uyu. Çünkü Uykusuz kaldığın müddetçe iştahın azalmaz.
Uykusuzluk iştah açar. Düzensiz yesen de yediklerin sade pişmiş, sağlıklı gıdalardan olsun. Tuzlu, yağlı, şekerli, kızartma ağırlıklı beslenme şekli şişmanlığa davetiye çıkarır. Ayrıca aşırı stres prolaktin dediğimiz hormonun artmasına neden olur. Bu da iştahı arttırır. 2 saatlik şeker yükleme testi, troid hormon testi gibi bazı tahlillerin yapılması gerekebilir. İlk fırsatta iç hastalıkları uzmanına muayene ol. Gerisi düzene girer. Yeter ki düzelmeyi iste ve gayret et.
30 yaşındayım. Ülser hastasıyım. İçeceklerde nelere dikkat edeyim? Koyu çay, kahve, kakao, neskafe, sütlü kahve, sütlü kakao, limonata, boza, karbonatlı içecekler (gazoz,kola vs) hazır meyve suları, maden suyu (soda), alkollü içecekler maalesef ülserli kişilerin sakınması gereken içeceklerdir. Ona göre tedbir almanda fayda var.
61 yaşındayım. Nörotopik ağrılarım ve kasılmalarım var. 3 senedir çekiyorum. Hala tedavim devam ediyor. İlaçlar yalnızca ağrımı bastırıyor. Ayrıca sedef hastasıyım. Bu hastalıklarımla ilgili ne yapmalıyım?Sedef hastalığı bedenimizin kendi kendini yabancı sayıp kendi bağışıklık sistemiyle kendine zarar verdiği bir hastalıktır. Buna benzer hastalıklar bir arada bulunabilir.
Nöropatik ağrılarında birçok nedeni vardır. Tedavileri uzun ve zor olabilir. Bu nedenle yapılabilecek en önemli uygulama nöroloji ve iç hastalıkları uzman takibinde kalmaktır. Ayrıca kullanılan ilaçların yan etkileri de kasılmalara neden olabilir.
Stres kontrolü ve yeterli uyku şikayetlerin tekrarlaması açısından oldukça önemlidir.