Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 4 Kasım 2019

Erkekler yılda 388 kere kadınların sorularını duymazlıktan geliyor

Eğer sevgilinizle konuşurken sizi takmıyormuş gibi hissediyorsanız, merak etmeyin kuruntu yapmıyorsunuz.
Çoğu kadın gün içerisinde hayatlarındaki erkeklere birçok soru yöneltiyor ve ikinci ya da üçüncü soruşlarında cevap alabiliyorlar.
İngiltere'de yapılan büyük bir araştırmaya göre, erkeklerin 3'te 2'sinde 'seçici duyma' özelliği bulunuyor.
Araştırmaya göre, ortalama bir erkek yılda neredeyse 388 defa hayatındaki insanı 'duymuyor'.
Bu araştırmayı yürüten uzmanlar, aslında bu durumun basit bir duymazlıktan gelmekten ziyade duyma kaybı ile de alakalı olabileceğini de belirtiyor.
10 çiftten 4'ü ilişkide erkeğin duymazlıktan geldiğini kabul ederken, yaklaşık 2000 yetişkin ise bunun aslında erkeğin isteyerek yaptığı bir şey olmasından ziyade duyma kaybı ile ilgili olduğunu düşünüyor.
Araştırmadaki uzmanlardan biri olan Kirran Saimbi ise bu konuda şunları söylüyor:
"Aslında birçoğumuz, bir şey anlatan ya da dinleyen taraf olarak 'seçici duyma' ile daha önce karşılaşıyoruz. Fakat şaka bir yana bu durum ciddi sağlık problemlerinin de habercisi olabilir. Bu sadece duyma kaybı değil, depresyon belirtisi de olabilir." Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce de erkekler, kadınları dinlememek için 'seçici duyma' gibi bir yön geliştirmiş olabilirler mi?

LÜZUMSUZ BİLGİLER
Houndras'ın Yoro şehrinde 'Balık yağmuru' diye bir olay vardır. Bahar ayında gökten yüzlerce balık (Sardalya) yağarmış.
'La lluvia de peces' de denilen coğrafi hadise. Kasırga ve hortumlarla okyanustan çekilen balıklar çok kısa bir süre havanın ilk katmanında kalıp daha sonra yağmurla beraber özellikle denize yakın yerlere yağarmış.

TESPİTLİ YORUM
Yatak odası kapısının arkasında rulo yapılmış halde en az 2 halı olmayan eve ev demem ben hacı.

NE KADAR OLDU?
Antalya'da, İranlı turistin kaybettiği 30 bin lirayı aşkın dövizini teslim eden şoför, "Google'da 'Salak Şoför' diye aratılınca ben çıkıyorum" diyeli BİRKAÇ GÜN OLDU

AlkışlıYorum
Direksiyon dersi verdiğim sevgilime; "Hayatım sürekli ikinci viteste gidilmez, al şunu üçüncü vitese, farzet kalp krizi geçiriyorum, böyle mi hastaneye yetiştireceksin beni?" diyorum.
"O zaman dur birinci vitese alayım" diyor. Evlilik kararımı bir kere daha gözden geçirmem gerek sanırım...