Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 22 Eylül 2018

Falling stars (Kayan yıldız)

BUYUR buradan yak. Yeni bir manyaklık daha ortaya çıktı. Hemi de araba ile giderken müzik çalıp arabayı bırakıp giden manyaklardan kurtulduk derken. Efendim Kayan Yıldız diyoruz kendilerine Türkçe.
Ama 'feyling stars' diyerek daha havalı oluyor galiba ki bu seçeneği daha çok tercih ediyor.
Her zamanki gibi yabancı hayranlığı ile. Yok arabadan düşerken, yattan düşerken, yok simitçinin önünde düşerken. Genelde 'Süper araba benim bakın bu da süper lüks yatım' diyen, zengin tipler ya da zenginliği taklit eden tipler yapıyor.
Peki nedir bu Falling Stars?
Tuhaf akımı kim ortaya çıkardı?
İşin aslına bakacak olursak, Falling Stars akımını DJ Smash başlatmıştı.
Özel jetten inip kendini yere atan DJ Smash, o sırada çektirdiği pozunu Instagram'da paylaşmış. Bunu yaparken de aralarında sosyal medya fenomeni Lena Perminova ve model Natasha Polly'nin de bulunduğu ünlü arkadaşlarını etiketlemiş.
Onlar da boş durmayarak bu meydan okumaya cevap vermiş.
Akım ilk Rusya'da popüler oldu.
Aslında her şey şu buz kovası hikayesi ile başladı. Ama hadi kardeşim o bir farkındalık için yapılan bir şeydi.
Ya durduk yere niye bir insan asfalt yalar, çimen yalar anlamadım.
İlla birileri yapıyor diye yapmamız mı lazım. Çok afedersiniz adamlar tezek yedi diye biz de mi yiyek? Akım deli gibi yayılıyor mu desem, akımı deliler mi yayıyor desem. Mesela dün bir fotoğraf ile karşılaştım, kapalı bir kızımız yere düşmüş fotoğrafını paylaşmış. Ah be kızım kolundaki bilezikleri nasıl göstereceğim diye paralamış kendini.
O bilezikleri bozdur da ülke ekonomisine bir katkın olsun bacım.
Bacım demişken, Seda Sayan da düşmüş. Demek ki düşenler de kalkmak için bu akıma kapılıyor.
Neyse son dakika aldığımız bir habere göre Danla Bilic de bu akıma kapılmış. Bir de bunu internet siteleri manşet haberle veriyor. Youtuberci abladır, tanımayan varsa. İyi de 'Danlaya Danlaya göl oluyor' diye düşündü ve eksik kalmıyım dedi herhalde.
Arabası da Porsche'ymiş onu da gördük. Gözümüz yok Allah daha çok versin. Valla bundan sonra düşene de bir tekme benden ona göre.

İLGİNÇ BİLGİLER DİYARI
NASA'nın bir açıklamasına göre uzay biftek ve metal gibi kokuyormuş.

NE KADAR OLDU
Danimarka'da yaşayan yürüme engelli Sabit Tüfekçi, belediyeden her ay aldığı 10 bin 500 euro para ile kardeşine Lamborghini alalı 7 YIL OLDU

FIKRA
Başkentli bir antikacı, ıssız bir bölgede başını dinlemeye gitmişti.
Bir gün köyde dolaşırken bir çiftçiye ait evin önünde bir kadının içinden su içmekte olduğu son derece değerli bir çanak gözüne ilişti.
Çanağı satın almak istediğini hemen söylese olmayacaktı. Bunun üzerine çiftçiyle gevezelik ederek laf arasında ona kedisini satın almak istediğini söyledi.
Çiftçi epey nazlandıktan sonra kediyi elli milyona satmaya razı oldu fakat hala kedisinden ayrılmakta büyük bir fedakarlık ettiğini söylüyordu.
Antikacı:
- Sizce bir mahzuru yoksa çanağı da beraberimde götüreyim. Hayvancağız otomobilde susayıverir.
- İşte o olmaz.
- Niçin?
- Bu çanak benim için çok değerli de ondan. Onun sayesinde iki ayda tam on iki kedi sattım...'

AlkışlıYorum
Kanallar arasında gezinirken bir Arap kanalında maça denk geliyorum. Ve gözleri görmeyen babaannemin, maçı anlatan spikerin her sözüne "Amin" demesine sessizce gülümsüyorum.