Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 29 Nisan 2016

Kendisini komik sanan insancık

En tırt duyguların insanıdır. Elini ağzına götürüp, kafasını öne eğerek kıkırdamaktan kamburlaşmış bir bedene sahiptir. Erkekleri ne kadar iticiyse, kızları 2 katı itici ve sevimsizdir. 1-2 espri yaptı diye ve çevresindekilerin ayıp olmasın diye gülmeleri sonucu espri yapan insanın o bayat esprilerine devam etmesiyle gösterdiği durum. Bir espri yapar, daha doğrusu yapmaya çalışır, ortamı şenlendirmek için efor harcar, ama kendinden başkasını şenlendiremez bu insan. Kendi çalıp kendi oynayan, eninde sonunda yine kendiyle baş başa kalandır... Bu tür insan evlatları yüzde 99 kendi yaptıkları esprilere akabinde maksimum 2 saniye sonra anıra anıra gülerler. Şimdi bu anırmayla yanındaki insanlar çaresiz kalıp sırıtmak zorunda kalırlar ki bu en kötü duygulardan biridir. Bu evlat ergenlikte Cem Yılmaz'ın bir tat bi dokusunun her yüzünü ezberlemiş sınıfında kısa zamanlı sükseler yapmıştır. İlerleyen zamanlarda bu esprilerine anıra anıra gülerek devam ettirse de artık eski popüleritesini kaybetmiştir.

ÜNLÜ TAKLİTÇİLERİ
Diğer bir çeşitse Avrupa Yakası'ndaki kapıcıyı, şişko abiyi işte Burhan Altıntop'u falan kestirip gözüne onlarla başlar. Kızlara gidip beni beğenmiyor musun? Bana niye gelmedin? Nişantaşı çocuğuyum? falan zırvalar ama Allah sizi inandırsın ki anırdığı için yine sırıtır kızlar bu esprilere... İnceden de hoşlarına gider, düzdür bunlar çünkü. Kendisini komik sanan bu şakacı insanlar aynı zamanda fıkra anlatmaya da bayılırlar. Böyle bir durumda da hemen başka bir konuya geçmeye çalışın. Çünkü düzgün anlatmayı beceremedikleri fıkranın sonunda (tabii sonunu getirebilirse) gülmenizi bekleyeceklerdir. Gülmediğiniz zaman fıkrayı tekrar tekrar anlatmaya çalışacak hatta anlamanız için komik olan bölümleri açıklamaya başlayacaklardır. Etrafa rahatsızlık verdiklerini, çevresindekileri zor duruma soktuklarını anlamazlar. Acı gerçekle onları yüzleştirmelisiniz. Yoksa hayatınız boyunca bu insanlardan ve gereksiz esprilerinden kurtulamazsınız. Bunları nerden biliyorum. Bkz Lütfi Albayrak:)))

AlkışlıYorum
Kıskançlık krizlerine giren kocama "Beni öyle bir sar ki gözüm görmesin senden gayrı" dedim. El-cevap, "Gözünü çıkarırsam da göremezsin canım merak etme, sarmaya gerek kalmaz..." Ben mi kaşındım ne?