Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 11 Şubat 2015

1 yıllık ilişkinin erkeğe maliyeti

Sineması, tiyatrosu, gece çıkmasıydı, konseriydi, festivaliydi, ay dönümüydü, sevgililer günüydü, çiçeğiydi, yemeğiydi derken efendim otobüsüydü, dolmuşuydu, taksisiydi falan filan yaklaşık en düşük 10 bin liradır.
5 yıl bekar gezsen faiziyle falan 60-65 bin lira para cebinde kalıyor. Yani hakikaten "Bekarlık sultanlıktır" atasözünde söylendiği gibi bi 50 yıllık bekarlıkla rahat sultanlık kurulabiliyor. Üzerine sigarayı da bırakırsak bence Türkiye olarak dünyanın sayılı ekonomileri arasına çok rahat gireriz. Kredi kartlarının artık asgarisini ödeyerek yaşamanızı sürdürmenizi sağlayan maliyettir. Ama ne yaparsanız yapın yaranamazsınız, mutlaka eksik bişeyler vardır ve düşüncesizsinizdir. Bir kere de demezsiniz ki, "Canım bu haftasonu farklı bişeyler yapalım (para harcamanın farklı şekillerini deneyelim)" gibi... Kasım-Ocak arası düşen maliyetlerdir. Bu nedenle ilkbahar ve yaza göre piyasada daha az ve verimsiz sevgili bulunur. Sezon sonu indirimi gibi bişey.
Tabi bu durum sevgiliyle de alakalı. Eğer sevgili çok harcanan yerlere gitmek istiyorsa oran artar. Yok ben seninle çay bahçesinde de otururum klasiğini bizlere yaşatıyorsa o zaman daha uygun bir oran ortaya çıkar.
Şimdi çemkirmeyin bana ordan. Amacım sadece mizah ile geyik arası bir şey. Sevgili kadın arkadaşlarım yarın da size maliyetini yazacağım.

EVEETT BENiM DE KiTABIM ÇIKTI...
Beka Sanat Yayınevi'nden çıkan "Yarım Ekmek, Kadın Erkek" mizah kitabı hepimize birer ayna tutuyor.
Karikatür ve çizimlerin de yer aldığı kitapta "Tribine Bandım", "Hoşlanmalar", "İçimizdeki Cenevarlar!", "Hitaplar" gibi ana başlıkların altında 50'den fazla konu bulunmakta.
Aynı zamanda senaryo ve hikaye yazarlığı yapan Lütfi Albayrak, bu kitap için, "Hepimizin yaşadığı ama yanımızdaki arkadaşımıza bile anlatamadığımız ilişki problemlerimiz olur. Bu sefer derdimize ortak edinip, halimize güleceğiz" dedi. 196 sayfadan oluşan bu keyifli, "Yarım Ekmek, Kadın Erkek" mizahi kitap, Beka Sanat Yayınevi ayrıcalığıyla tüm kitapçılarda.