Tarihi 23 Eylül 2016

15 bin TL’yi nasıl alırım?

Konut satın almak için tasarruf yapmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla devlet katkısı uygulaması 26 Ağustos'ta başladı. Bankada konut hesabı açarak 75 bin lira biriktirenlere devlet de 15 bin lira katkı sağlayacak. Katılımcılar Konut Hesabı açarak asgari 3 yılın sonunda devlet katkısından yararlanabilecekler. Konut Hesabı, yüzde 20'ye varan devlet katkısı ile bugünden birikim yaparak ilk konut ediniminde müşterilerimize destek sağlıyor. Katılımcının, devlet katkısına hak kazanabilmesi için;
* Konut edinim tarihine kadar asgari 3 yıl boyunca Konut Hesabı'na düzenli ödeme yapması,
* Devlet katkısı almak için Türk vatandaşı olması, başvurduğu konut dışında 07.04.2015 tarihinden itibaren tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli başka bir taşınmaz mal edinmemiş olması,
* Çekim hakkı ve düzenli ödemelere ilişkin şartlardan herhangi birini ihlal etmemesi,
* Konut edinim tarihini müteakip 6 ay içerisinde gerekli belgeler ile Konut Hesabı ürünlerine sahip herhangi bir bankaya başvurması gerekmektedir.
Konut Hesabı açılabilmesi için herhangi bir yaş sınırlaması yok. 18 yaşından küçükler için veli/vasi tarafından, küçük adına hesap açtırılabilir. Hesap, TL cinsinden 3, 4 veya 5 yıl vadeli olarak açtırılabilir. Katılımcılara bankalar nezdinde yalnızca bir adet Konut Hesabı açılabilir ve Konut Hesabı bankalar arasında taşınamaz. Hesaba aylık ya da 3 aylık dönemlerde müşteri tarafından belirlenen günde vadesiz mevduat hesabından düzenli talimat ile para yatırılabilmekte, talimat planı dışındaki bir günde hesaba para yatırılması mümkün olamamaktadır.

NE KADAR KAZANACAĞIM?
Konut Hesabı ile; faiz getirisi yanında, birikiminizin yüzde 20'sine kadar devlet katkısından yararlanabilirsiniz. Aylık 250 TL ile 2 bin 500 TL arasında düzenli ödeme talimatı verebilir, açılışta bir defaya mahsus olarak 30 bin TL'ye kadar bir tutar yatırabilirsiniz. 3 aylık talimat halinde, ödeme limitleri 3 katına çıkacaktır.