Yurt içi ve küresel makroekonomik veri gündeminin sakin olduğu bu günler içerisinde fiyat tekniği anlamında olumsuz bir noktada bulunmadığının altını çizmek gerekiyor. İMKB tarafında süregelen zayıf seyir sonucu destek noktalarına daha yakın bulunsa da yurt dışı hisse piyasalarının yeni aştığı kritik eşikler, içeride de muhtemel bir kırılımın engellenmesine yardımcı olabilir.
Döviz kurları ve faizler tarafında yaşanan belirsizlikten olumsuz etkilenmeye devam eden İMKB 100 Endeksi için sırasıyla 50.600 ve 50.000 destekleri öne çıkacak.
Bu seviyeler kırıldığı takdirde olumsuz algının iyice pekişmesi beklenebilir. Üst taraftaki 52.500 direncinin aşılması ise tamamen Avrupa gündemine bağlı.
Euro/dolar paritesi yükselecek mi?
Euro Bölgesi bankalarından gelen olumsuz haber akışı ve kritik tahvil ihraç sonuçları ışığında zayıf seyrini sürdüren parite 1.2750 desteğine kadar gerilemiş durumda. Oynaklığın süreceğini öngördüğümüzden dolayı geniş bant aralığı 1.30-1.25 olarak referans alınabilir. Döviz sepetinin 2.20, dolar-TL'nin de 1.90 üzerine ulaştığı seviyelerde müdahale edilebileceği beklentilerine rağmen kurların seyrinde kalıcı bir değişiklik beklentisi oluşmuyor. İlk çeyrek boyunca devam edecek olan yüksek risk algısı ışığında dolar-
TL için 1.85-86 düşüğünün altına inilmesi teknik olarak beklenmiyor. Haftalık dalgalanmalar dahilinde 1.92'li seviyelere ara yükselişler de oluşabilir.
Açıklamalar faizleri etkiledi mi?
Yüzde 11.49 seviyesinde bulunan gösterge bileşik haftayı nispeten yatay geçirmiş durumda. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada TL'nin değer kazanmasına izin verileceğini belirtmesi dikkat çekti fakat getiriler tarafında ciddi bir değişiklik oluşmadı.
Başçı, TL'nin 2012'de en çok değerlenen para birimlerinden biri olacağını belirtti.