Görkem Ağgündüz

GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Tarihi 24 Eylül 2023

Baskı mı olacak motivasyon mu?

Fenerbahçe belki de sezonun en iştahlı maç başlangıçlarından birini yaptı Alanya'da. Szymanski ve Fred'in rakip ceza sahasına kadar gelerek yaptığı baskı, Alanya savunmasını uzun oynamaya itti. Bu topların neredeyse tamamını toplayan Fenerbahçe de sürekli olarak atak tazeledi. Ancak bu iştah uzun bir süre skora yansımadı. 43. dakikada akıl dolu bir gol atan İrfan, hem oynanan futbolun karşılığını getirdi hem de takımın devreye moralsiz girmesini önledi.

İkinci yarıda ise iki takım da futbol oynamaktan uzaktı. Bunda hakem Atilla Karaoğlan'ın büyük payı var. Maç boyunca teknik direktörler dahil tam 11 defa sarı kart için oyun durdu. Sonuç olarak Avrupa yorgunu Fenerbahçe yine bireysel yetenekleriyle 3 puana ulaştı ve inanılması güç olan kazanma serisini 12 maça çıkardı.

Fenerbahçe'de maçın parlayan ismi kuşkusuz Djiku'ydu. Ganalı stoper savunmada gösterdiği hatasız performansın yanında, geriden oyun kurulumunda bir orta saha gibi takımı yönetti. İsmail Kartal'ın sakatlık ve ceza haricinde, birbirini tamamlayan Djiku-Becao tandemini bozmaması gerek.

Bir diğer övgü de İsmail Yüksek'e... Antalyaspor maçında kırmızı kart cezası nedeniyle oynamayan İsmail, Avrupa maçında da yedek soyunmuştu. Milli oyuncu Alanyaspor maçında ise kusursuza yakın oynadı ve sayısız top kazandı.

Ligde 5'te 5, toplamda ise 12'de 12 yapan Fenerbahçe'nin önünde nispeten kolay bir fikstür var. Önümüzdeki 6 lig maçının tamamını İstanbul'da oynayacak olan Fenerbahçe'nin isteği, kuşkusuz galibiyet serisini sürdürmek olacak. Ancak bu seri takıma motivasyon sağlayabileceği gibi baskı da yaratabilir. Burada iş, İsmail Kartal'a olduğu kadar takımın kaptanları Dzeko ve Tadic'e de düşüyor.