Görkem Ağgündüz

GÖRKEM AĞGÜNDÜZ

Tarihi 21 Ağustos 2023

Roma'dan kalma alışkanlık!

Süper Lig'in yeni ekibi Samsunspor, coşkulu taraftarının önünde Fenerbahçe'yi ağırladı. Tam 11 yıl sonra Süper Lig'de iç saha maçına çıkan takım, taraftarından aldığı güçle ilk 15 dakikada Fenerbahçe'ye top oynatmadı. Sarı lacivertlilerin savunmada oyun kurmasını 3 futbolcuyla yapılan baskı engellerken, İsmail Kartal'ın orta saha tercihi de ev sahibinin ekmeğine yağ sürdü.

Fenerbahçe, İsmail-Fred-Mert Hakan orta sahasıyla başladı maça. 6 numarada oynayan İsmail bana göre bu sezonki en etkisiz maçını geride bıraktı. Fred'in takımı tanımaması ve Mert Hakan'ın üretim anlamında yetersiz kalmasıyla Fenerbahçe, çözümü kanatlarda buldu. Beklerini de her bulduğu fırsatta öne atan Fenerbahçe sağlı-sollu ortalarla Dzeko'yu beslemeye çalışsa da yıldız golcü gününde değildi.

İkinci yarı başlarken herkes Mert Hakan-Szymanski değişikliği bekliyordu ancak İsmail Kartal, değişiklik yapmadan başladı ikinci 45'e. Fenerbahçe yine Oosterwolde, Tadic, Ferdi ve Cengiz'le ortalarına devam ederken Roma'dan kalma bir alışkanlık olacak ki Dzeko, Cengiz'in ortasında golü yaptı.

Boşnak oyuncu gole kadar neredeyse aldığı her topu kaptırırken arkadaşlarına istediği servisleri de yapamadı. Golü bulduktan sonra daha çok boş alan bulabilecekti Fenerbahçe ve bu nedenle Batshuayi'yi oyuna atmak düşünülebilirdi. Ancak Kartal bunu da tercih etmedi ve Szymanski'yi de oyuna almayarak adeta 1-0'a razı görüntü sergiledi. Nitekim 85'te oyuna giren Polonyalı, uzatmalarda takımını rahatlatan golü attı.

Fenerbahçe'de yeni transferleri de değerlendirecek olursak Cengiz ve Fred'i çok beğendim. Dribling yeteneğinin yanı sıra orta yeteneğini de kullanan Cengiz skora katkısını yaptı. Her zaman rakipler için bir tehdit olacağının sinyalini verdi. Fred de bitmek bilmeyen enerjisini bir golle süsledi ancak 'kural tanımaz' bir kararla gol iptal edildi.

Batshuayi ve Kent'in oyuna girmemesi İrfan Can ve Szymanski'nin ise az süre alması Twente maçı 11'i için ipuçları verdi. Ancak 34 yaşında olan ve her maç 90 dakika oyunda kalan Tadic'in de bu maçta dinlendirilmesi iyi olabilirdi...