İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Nisan 2015

Bu oyuna 1 puan bile çok

Dün akşam Eskişehir'de seyrettiğimiz Fenerbahçe uzun zamandır görmediğimiz kadar etkisiz isteksiz ve kötü bir görüntüdeydi. Oyunun başlangıcından son düdüğe kadar maçı kazanmayı hak edecek hiçbir şey yapmadılar. İsmail Kartal geçen hafta Bursa maçının ikinci devresinde başarılı olmuş kadroyla sahaya çıktı.
Ve aynı oyunu futbocularından bekledi.
Ama takım olarak Eskişehir'in takım savunmasına karşı bu kadro hiç etkili olamadı.
Bir şans golüyle öne geçmeleri İsmail hocaya aslında aradığı fırsatı vermişti.
Ama skora aldandığı için bu kez gereken hamleleri Kartal yapamadı. Ne mi yapmalıydı? Çok basit.
2. yarıda madem savunma yapmayı planladı. O zaman Webo'yu çıkartıp Emenike'yi oyuna alıp en iyi kontra atak silahını sahaya sürüp Eskişehir defansını tedirgin edebilirdi. Ya da ilereyen dakikalarda oyunu 1-0 bitirmek istiyorsa Selçuk oyuna girerken Emre değil Webo ya da Alper oyundan çıkardı.

HATALI DEĞİŞİKLİKLER
Son haftalarda hep oyuna iyi müdaheleler yapan İsmail Kartal'ın Fenerbahçeli futbolcular gibi formsuz olduğunu söyleyebiliriz.
En büyük yanlışlarından bir tanesi de Caner-Kuyt değişikliğiydi. Hasan Ali sahada dururken Caner'i oyundan almak futbolculara tamamen defans oynayacağız mesajı vermektir. Ayrıca hem Emre hem de Caner oyundan çıktığı için oyunun son bölümlerinde Fenerbahçe'de duran top kullanacak oyuncu kalmadı. Kısacası Skibbe'nin ve Eskişehirspor'un dersini iyi çalıştığını Fenerbahçe'yi iyi analiz ettiğini ve bunun karşılığı olarak da sonuna kadar hak ettikleri 1 puanı aldıklarını söyleyebiliriz.

MAÇIN EN iYiSi KAAN
Müthiş enerjisiyle Fener'e zor anlar yaşattı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ İSMAİL KARTAL
Eskişer ataklarına çare üretemedi