İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Şubat 2011

Rakipler can derdinde

İKİNCİ yarıda oynadığı 5 maçı da kazanan ve ortaya koyduğu futbolla şampiyonluğun 1 numaralı favorisi durumuna gelen Fenerbahçe'de yüzler gülüyor. Zorlu bir dönemi geride bırakan Sarı-Lacivertliler'i şimdi kağıt üzerinde kolay gibi gözüken 3 maçlık bir periyot bekliyor.

BU KEZ DİRENÇ ARTACAK
Ama burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir ayrıntı var. İlk 5 haftada karşılaşılan rakiplerin tümü ligde ya çok rahat bir konumdaydı ya da zirveye oynuyordu. Oysa sıradaki 3 rakip de küme düşmeme mücadelesi veriyor. Kasımpaşa ve Gençlerbirliği ve Konya'nın ortak özellikleri ligde varolma savaşı vermeleri.
Yani can derdindeler. Can derdinde olan takım, her takımdan daha tehlikelidir.

KATI SAVUNMA OLACAK
Dolayısıyla onlar için Fenerbahçe'den alınacak 1 puan dahi altın değerinde olacak. Bunun için de çok katı savunma yapacaklar, çok sert oynayacaklar ve çok koşacaklar.
Eğer Fenerbahçeli oyuncular bu maçları 'kolay kazanırız' düşüncesinde olurlarsa sıkıntı yaşarlar. İşi en baştan sıkı tutmak zorundalar.

HAFİFE ALMAK İNTİHAR OLUR
Hiçbir maçı koşmadan mücadele etmeden ve hafife alarak kazanamazsınız. (Örnek: Yeni Malatya maçı) Ama bu 3 maçta da aynı Beşiktaş ya da Trabzon maçındaki inançla sahaya çıkarlarsa işte o zaman bol gollü, taraftara büyük keyif veren kolay galibiyetler gelir. Galibiyetler art arda gelince özgüven de tavan yapacaktır.

* * *
BEŞİKTAŞ'IN TEK DERDİ DEFANS DEĞİL
BEŞİKTAŞ için ortak görüş şu: Forvet hatı çok iyi ama defansı kötü. Ben de diyorum ki hayır, forvet hattı da şu an için yeterli formda değil. Neden mi? Size bazı rakamlar vereyim, daha iyi anlaşılacaktır.

İSTATİSTİKLER ORTADA
Ligin en çok gol atan takımı (52 gol) Fenerbahçe'de en çok gol atan 3 oyuncunun (Alex, Niang ve Semih) toplam gol sayısı 35. Lig lideri Trabzon'un en çok gol atan 3 oyuncusunun (Burak, Umut ve Jaja) attıkları gol sayısı 28. Buna karşılık Beşiktaş'ın en çok gol atan 3 oyuncusu olan Bobo, Guti ve Nobre'nin attıkları gol sayısı sadece 19. Asistlere bakacak olursak Alex 8, Mehmet Topuz 5, sağ bek Gökhan Gönül 4 asistle Fenerbahçe'de ilk sıralarda yer alırken, Trabzonspor'da yine bir başka sağ bek Serkan Balcı 7 asistle takımın en çok asist yapan oyuncusu.

GUTİ = GÖKHAN GÖNÜL
Beşiktaş'ta ise en çok asisti Guti yapmış. Kaç tane mi? Sadece 4...
Yani ancak Fenerbahçe'nin sağ beki kadar... Neredeyse Trabzon'un sağ beki Serkan'ın yarısı kadar.
Şimdi bu rakamlardan sonra siz karar verin... Beşiktaş'ın sorunu sadece defansında mı?