CANLI YAYIN
İLKER YAĞCIOĞLU
İLKER YAĞCIOĞLU

Sneijder kupayı getirdi

Eklenme Tarihi 08 Mayıs 2014
Galatasaray'ın finaldeki rakibi Eskişehirspor, Süper Lig'in en çok isabetli pas yapan takımların başında geliyor. Dolayısıyla böyle bir takıma karşı oynarken yapmanız gereken ilk şey, rakibin kolay pas yapmasını engellemektir.
Galatasaraylı oyuncular maç boyunca top Eskişehirspor'a geçtiği andan itibaren takım halinde sahalarına çekildiler ve topun arkasına çekildiler. Takım savunması anlamında doğru bir stratejiydi. Ancak rakibe o kadar uzak oynadılar ki bu savunma çok etkili olamadı. Özellikle Erkan, ayağına aldığı her topta çok rahat adam eksiltip pozisyonlar üretmeye çalıştı. Ona karşı Galatasaray, geriye fazla çekildiği için hücüma çıkmakta çok zorlandı. Burak Yılmaz bir çok pozisyonda 3-
4 Eskişehir defans oyuncusuyla başbaşa kaldı. Akaminko gibi çabuk bir stopere karşı oynayınca da Galatasaray kontraatakları iyi yapamadı.

MANCINI İÇİN KREDİ
Oyunun Eskişehir lehine döndüğü anlarda ve herkesin Eskişehir ne zaman gol atacak diye beklediği dakikalarda Selçuk'un çektiği şutun rakibe çarpıp Sneijder'in önüne kalması ve Sneijder'in ustalığı ile sakinliğiyle gelen gol hem Galatasaray için hem de Mancini için adeta büyük bir piyango oldu.
Sonraki bölümlerde ise oyunun şekli değişmedi ve Galatasaray 9 yıllık özlemini duyduğu kupaya kavuştu.
Galatasaraylılar'ı ne kadar memnun etti bilemem. Yada bu kupa Mancini'nin kredisini ne kadar arttırmıştır söylemek zor. Ama Eboue, Salih, Veysel ve Sabri gibi 4 tane sağ bek dururken Semih'i sağ bek oynatması Burdisso, Koray varken sol bek Hakan'ı stoper oynatması Mancini'nin hala arayışının devam ettiğini gösteriyor.
Açıkçası bu durum da Gelecek adına Galatasaray adına karamsar bir tablo çizmemize sebep oluyor. Son olarak şunu söyleyelim.
Mancini Türkiye'deki ilk kupasını kazandı. Hayırlı olsun.
Ama daha önemlisi olan lig ikinciliği hala çok tehlikeli duruyor.