Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 27 Ağustos 2015

PTT 1. Lig'de herkes birbirini tartıyor

PTT Birinci Lig'de sezona geçen yılın kopyası gibi bir başlangıç yaşandı. Otoriteler tarafından favori gösterilen takımlar lige istedikleri gibi giriş yapamazken favori gösterilmeyen takımlar ise sürpriz sonuçlara imza attı. Her zaman bu lig için k ullanmış olduğum 'Bu ligin favorisi yok' sözleri gerçekleşiyor.
Henüz ligin başının olması, takımların ekonomik nedenlerden dolayı gerekli transferleri yapamaması veya geç yapması, takımların oturmamasından dolayı istenilen futbol ortaya konamıyor. Ligin ikinci haftasına göz attığımızda 5 maçın berabere bittiğini görüyoruz. Samsunspor ile Adana Demirspor arasındaki 3-3'lük beraberlikle sona eren maçı çıkarırsak geri kalanların maçlarda alınan sonuçların çok kısır olduğunu görebiliyoruz.

HER AN HERŞEY OLUR
Bu sonuçlarda takımların birbirlerini henüz tanımamaları ve birbirlerini test etmelerinden de kaynaklandığını ifade edebiliriz. İlerleyen haftalarda takımların sistemleri yerine oturursa daha zevkli ve bol gollü maçlar izleyeceğimize inanıyorum.
Hiçbir takımı ne iki maç kazandı diye göklere çıkarabiliriz ne de iki maç kaybetti diye yerin dibine sokabiliriz.
Bu ligde 4-5 maç kazanırsanız ligin zirvesinde yer alırsınız 3-4 maç kaybederseniz de ligin dibine doğru hızla yolculuk yaparsanız.

ALANYA KÖTÜ BAŞLADI
İlk iki haftaya baktığımızda bu ligin şampiyon adaylarından Kardemir Karabükspor iki maçını da kazanarak zirveye oturdu. 4 puanla Adana Demirspor, Samsunspor, Göztepe ve 1461'de zirveyi yakından takip ediyor. Geçen yılın flaş takımlarından Altınordu, Alanyaspor ise sezona kötü başlangıç yaparak ligin dibine demir attılar.
Az önceki satırlarda da okuduğunuz gibi ligin henüz çok başındayız. Herkesin yorumları ilerleyen haftalarda daha da çok değişecektir.

KAF-KAF KENDİNE GELDİ
PTT 1. Lig'de bu sezon hedefini Süper Lig olarak belirleyen Karşıyaka, ilk hafta deplasmanda Adana Demirspor karşısında aldığı mağlubiyetin şokunu erken atlattı. Kaf Kaf, İzmir'de bu sezon lig için büyük yatırımlar yapan Şanlıurfa'yı 1-0 ile geçerek üç puanı hanesine yazdırdı. Bu galibiyet Karşıyaka için çok önemliydi. Alınan üç puan sayesinde ilerleyen haftalara tekrar umutlu bakılmış oldu.

KARABÜK SÜPER LİG'İ İSTİYOR
Kardemir Karabükspor, ligin ilk iki haftasında aldığı iki galibiyetle liderlik koltuğuna oturarak rakiplerine psikolojik olarak büyük üstünlük sağladı. Geçen yıl lige veda eden Karabük ekibi, bu sezon yeni bir yapılanma ile yola çıktı. Tüm planlarını Süper Lig için yapıyorlar. İlk iki haftada alınan galibiyet onları moral olarak üst seviyeye taşıdı.

SAVULUN GÖZ-GÖZ GELİYOR
PTT 1. Lig'in yeni ekibi Göztepe, sezon öncesinde yaptığı transferlerle ligde iddialı olacağını ortaya koymuştu. Göz-Göz, deplasmanda Adana'yı 2-0 yenerek bu sezon ilk galibiyetini aldı ve 4 puanla zirvenin ortakları arasına girdi. Metin Diyadin yönetiminde yola çıkan Sarı-kırmızılı takım, eğer stat sorunun çözümlerse Süper Lig'e çıkmaları yönünde hiçbir engel yok. Göztepe'nin en büyük avantajlarından birisi de hiç kuşkusuz taraftarları. Bu durum Göztepe için büyük avantaj olarak gözükecektir.

GOL ZİYAFETİ!
Şampiyonluk favorilerinden Samsunspor ile Adana Demirspor takımları arasındaki maçı izleyenler tam bir gol ziyafeti çekti. Samsun'da oynanan karşılaşma 3-3 beraberlikle sona erince maçı izleyenler tam 6 gol birden izleme şansını yakaladı. Pote ve Ofoedu takımları adına ikişer golü imza attı. Müthiş bir maçtı.