Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 12 Şubat 2015

Kayserispor, Süper Lig'e doğru

PTT Birinci Lig'de Kayserispor, sezon başından beri favori gösterildiği ligde emin adımlarla yoluna devam ediyor. Geçen yıl Süper Lig'e veda eden Kayseri ekibi, kadrosunu büyük ölçüde koruyarak yoluna başladı. Teknik heyette idari değişiklikler olsa da kadro aynı olduğu için lig yarışından kopmadılar.
Sezonun ortalarına doğru çalkantılı bir dönem geçiren Kayseri ekibi, sonrasında yönetim krizi yaşasa da bunu futbolcularına da yansıtmadı.
Bunun sonucu olarak da Kayserispor, ligi uzun süre zirvede götürdü.
Bakalım ilerleyen haftalarda bunu devam ettirip Süper Lig'e çıkabilecek mi. Görünen o ki en büyük aday konumunda Kayserispor gözüküyor. Takım hafta sonu Gaziantep deplasmanından da 1-0 galibiyetle dönerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

ANTALYA 90'DA GÜLDÜ
Zirvenin ortakları arasında Adana Demirspor, sahasında son haftaların formda ekibi Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda çok önemli iki puan bıraktı. Bu sonuçla Demirspor, lider Kayserispor'un 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Sezon başından beri Süper Lig hedefinden uzaklaşmak istemeyen Antalyaspor, Şanlıurfaspor deplasmanında uzatmalarda bulunduğu golle şampiyonluk yarışına tutundu. Antalya ekibi eğer deplasmanda karşılaşmayı 3-2 kazanamasa şampiyonluk yolunda büyük darbe alacak ve liderin 5 puan gerisine düşecekti. Bu galibiyet onları şampiyonluk yarışının içinde tutmuş oldu. Osmanlıspor ise puan kayıplarına devam ediyor ve takım bu hafta da Altınordu ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük darbe aldı. Osmanlıspor bir an önce toparlanmazsa bırakın ilk ikiden Süper Lig'e çıkmayı belki play-off'ları oynama şansını da kaybedecek.
Bu takımları birer basamak geriden takip eden Karşıyaka ve Samsunspor maçlarını kazanınca play-off iddialarını devam ettirdi.
Ligin alt tarafında da maçlarını kazanan takımlar birer basamak yukarı çıkarken kaybedenlerde aşağıya iniyor. Umarım ligin altındaki kopmalar erken başlamaz yoksa ligin heyecanı kaçacak.

KAF-KAF'IN İNADI!
Karşıyaka , Süper Lig özlemine o kadar hasret ki... Süper Lig'e bir çıksın tribünler her maç full çekecektir. Bu yılda ilk ikiden şansları az da olsa şu anda play-off'tan bu şanslarını sürdürmek istiyor.
Son maçında Elazığspor'u 3-2 mağlup edip ilk 6 içine giren Karşıyaka'nın ben de tüm Karşıyakalılar ben de play-off'lardan da olsa Süper Lig'e
dönmesini bekliyorum.

ŞANLIURFALI OLMANIN GURURU
Geçen
hafta Şanlıurfa'daydım.
Bir kez daha gördüm ki o toprağın çocuğu olmaktan gurur duydum. Anadolu Aslanları İşadamları (ASKON) Derneği ve sivil toplum kuruluşları tarafından Anadolu futbolunun sesi ve tercümanı olarak beni yılın yorumcusu seçmişler. Bu ödül beni fazlasıyla çok mutlu etti. Hele doğup büyüdüğüm bir şehirden böyle bir ödül almak insana huzur verdi. Ayrıca BABA HAYRİ kitabımın 3. baskısını imzalamak için ASKON Başkanı Orhan Şahin ve yönetimi yüzlerce kitabını alarak imza günü tertip ettiler. Beni de onure ettiler.

ÇOK DUYGULANDIM
Böyle muhteşem bir geceye imza atan sosyal ve spor faaliyetlerin öncüsü olan ASKON yönetime bu işi organize eden Murat Şahin'e, Şanlıurfa'nın gelmiş geçmiş en büyük golcüsü Reşit Köylü'ye ve AVM'yi dolduran imza boyunca Baba Hayri tezahüratları yapan ve beni ağlatan o tüm Urfalı hemşehrilerime binlerce kez teşekkür. Allah her insana böyle sevilmeyi ve mutlu olmayı nasip etsin.

Boluspor'un istikrarı Erginer!
Boluspor, yıllardır Süper Lig özlemiyle yanıp tutuşuyor. Bu yıl yönetim doğru bir hamle yaptı ve istikrarı ön planda tuttu. Takımın başına getirilen teknik direktör Reha Erginer'de ısrar edildi. Geçtiğimiz yıllarda ligde kalmak için son haftalarda hep korkulu rüyalar gören takım şu anda biraz rahat durumda bulunuyor. Bu takım birkaç maç üst üste kazanırsa play-off bile oynayacaktır.