Tarihi 12 Mayıs 2010

Onayı halk verdi

Magazin sitesi ucankus.com, 'Türkiye'nin en yakışan ünlü çiftini' belirlemek için bir anket düzenledi. 8 ünlü çiftin aday olduğu listenin birincisi, şaşırtıcı bir şekilde açık ara farkla Sinem Kobal ile Arda Turan oldu.
Sonuç neden mi şaşırtıcı? Saklamak için kırk takla attıkları ilişkilerinin gün yüzüne çıkmasıyla eleştiri oklarının hedefi haline gelmedi mi genç çift? Arda Turan, 'çok yakıştığı' Sinem Kobal için sinema salonu kapattı; 'görgüsüz' ilan edildi. Sinem Kobal, Arda'dan önce genç kaptanın arkadaşı Mustafa Sirmen'le aşk yaşadığı için 'ara bozucu' oldu. Arda Turan'ın performansı düştü, Galatasaray taraftarı çok da çirkin bir şekilde Sinem Kobal'ı küfür yağmuruna tuttu. Arda Turan'ın Sinem Kobal'a aldığı hediyelerin hesabı soruldu.
Genç kaptan, 'Para benim kime ne!' diyerek, eleştirilerin önüne geçmeye çalıştı ama ters köşeye yattı. Herkes Arda'dan sevgilisi için harcadığı paraların, Sinem'den de Arda'yı neden gezdirdiğinin hesabını sordu. Arda'nın giyim tarzı değişti, Sinem'e ayak uydurmaya çalıştığı söylendi. Sinem Kobal'ın adı bir dizi projesinde geçti. 'Arda, öpüşme sahnelerine karşı çıkıyor' denilerek genç kaptan, yine eleştirildi. Magazin basını da topa tuttu Arda'yı, spor camiası da. Arda Turan gibi bir futbolcunun magazinsel davetlerde sık görülmesi, doğru mu? Değil. Ama onları 'yargısız infaz' etmek de yanlış değil mi?
Aradan yıl değil sadece birkaç hafta geçti, eleştiri oklarının hedefi çift 'en yakışan' listesinde bir numara.
Gazetecilerin sürekli eleştirdiği çiftin ilişkisine onay vatandaştan geldi.
Yani vatandaş, maruz kaldığı tüm eleştirilere kulak tıkayarak sevgilisini savunan Arda Turan'ı ve aşkı için koca bir camiayı karşısına almaya razı olan Sinem Kobal'ı seçti.

OYUM SERDAR'A
Yaz aylarının gelmesiyle şarkıcılar arasındaki rekabet kızıştı. Kimi şarkılarıyla gündem olmak, kimi de polemikleriyle magazin sayfalarında yer olmanın peşinde. Örnek mi?
Demet Akalın, birileriyle sürekli laf dalaşında. Demet Akalın'ın sivridilini bilen herkes, onun için birkaç laf edip adından söz ettirme peşinde. Hülya Avşar'ın dediği gibi 'sazan' çok ya piyasada; adı magazin sayfalarında yer bulsun isteyen herkes bir lafı üzerine alınıyor. Demet Akalın, albümünün adı 'Zirve'den esinlenerek 'Bu yaz zirve benim' diyor… Bir sazan geliveriyor oltaya… "Hayır, ben daha çok sattım" diyen diyene...
Demet Akalın da bu sayede adından söz ettiriyor, onun ortaya söylediği herhangi bir laftan gocunan da! Demet Akalın'ın gerçekten de yaza damga vuracağını düşündüğüm albümünün en yakın rakibi bence Serdar Ortaç olacak… Hatta benim 'zirve' oyum, açık ara farkla Serdar'a gidiyor. Daha albümü ortada yokken, internette yeni şarkısı yayınlanmaya başladı Serdar Ortaç'ın. Bir konser görüntüsünden alınan videoda; Serdar, 'Seni çöpe atacağım poşete yazık, bir sigara yakacağım ateşe yazık' diyor. Zaten şarkının adı da 'Poşet'. Herkesin eski sevgililerine 'taş atarak' eğlendiğini çok iyi bilen Serdar Ortaç, yine yapacağını yaptı anlaşılan. İşte bu yüzden yazın şampiyonu Serdar Ortaç olur… Polemiksiz, tartışmasız yazlık mekanların kralı olacağını düşündüğüm Ortaç'ın hemen arkasından ise kendisi için sarf ettiği 'popun kraliçesi' sözüne katıldığım Demet Akalın gelir.