Tarihi 7 Nisan 2010

Afrodit'in çöküşü

Bir dönem Türk Sineması'na damga vuracaksın, birbirinden zengin onlarca erkek senin ağzından çıkacak tek bir 'evet' için seni hediyelere boğacak, onlarca filmde rol alacaksın, unvanın Afrodit olacak ve şimdi başını sokacak bir ev bulamayacaksın!
Kimden bahsettiğimi anladınız…
Son dönemde filmlerinden çok Murat Taşdemir aşkıyla, saflık mı uyanıklık mı olduğu anlaşılmayan tavırlarıyla karşımıza çıktı Banu Alkan. Hâlâ güzeldi, hâlâ bir çekiciliği vardı bana göre…
Ama sırf özlediği ekranlarda görünebilmek için çoluk çocuk demeden herkesi güldürdü kendine. Leopar desenli kıyafetleri, hiç çıkartmadığı güneş gözlükleri, saklamayı başaramadığı kilolarıyla mizah dergilerine kapak olacak cinsten bir görüntü sergiledi.
Bizim onu Afrodit olarak hatırlamamıza izin vermeden, yıllara meydan okuyamayışını gözümüze gözümüze soktu.
Baktı ki; boy göstereceği bir film ya da dizi teklifi yok, albüm çıkarttı; albüm denilebilirse tabii!
Elinde ne güzelliği, ne olmayan sesi, ne de popülerliğini tutmayı başaran Banu Alkan, bir de üzerine mali krizi ekledi.
Uçan kuşa bile borcu olduğu söylenen Banu Alkan, şimdilerde ünlülerin falcısı olarak bilinen Medyum Ayhan'ın Bodrum'daki evinde kalıyor.
Dostu sayesinde biraz da olsun sıkıntılarına sünger çeken Banu Alkan için yaşadıkları eminim çok zor olmalı. Yıllarca yaşadığı saltanattan sonra bu kadar sıkıntı çekmesi sadece Banu Hanım'ı değil, kuşkusuz ona bir dönem hayran olan herkesi üzer.
Afrodit, belki yarınını düşünmeden yaşadı; belki yaptığı hesaplar tutmadı.
Nedeni ne olursa olsun, Banu Alkan'ın sadece bir film ya da diziyle şöhret olan genç oyuncular ya da tek işi zengin sevgili bulmak olan mankencikler kadar iyi yaşamaya hakkı var bence…