Tarihi 30 Mart 2010

Gel, ne olursan ol gel!

Birçok ünlü, Hz. Mevlana'nın "Yine gel, yine gel, her ne olursan ol yine gel. İster kafir, ateşe tapan, putperest ol yine gel" sözüne kulak verdi…
Modern hayatın getirdiklerini daha da doğrusu götürdüklerini dibine kadar yaşayan ünlüler, çareyi Mevlevilik'te buldu. Ellerinden Mevlana kitaplarını düşürmeyen, sık sık bir araya gelip Mevlevilik üzerine konuşan ünlülerin olduğunu biliyoruz… Fakat bilmediğimiz birçok ünlünün bu felsefeyi daha derinlerde hissedebilmek için Galata Mevlevihanesi'nin yolunu tutmaya başlaması. Neredeyse 15 günde bir, soluğu bu çok özel mekanda alan ünlüler arasında; Mazhar Alanson, Biricik Suden, Seray Sever, Şebnem Çapa, Özcan Deniz, Fahriye Evcen, Hande Ataizi, Sertab Erener, Kıraç ve Demir Demirkan'ın olduğunu duydum. Burada tasavvuf sohbetlerine katılan ünlüler, sema gösterilerini hayranlıkla izliyormuş.
Mutluluğun parada, aşkın tek gecelik ilişkilerde, sevginin sahte dostluklarda, huzurun da sonu yüklü tazminatlarla biten evliliklerde olmadığını bilen ünlülerimizin olması sevindirdi beni. Darısı tüm ünlülerin başına.