İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 28 Eylül 2011

Kimliğini değiştirince!

İnter karşısında Trabzonspor'un oynadığı futbolu nasıl buluyorsunuz?
Trabzonspor, tarihi İnter zaferi ile giriş yaptığı Şampiyonlar Ligi'nde ikinci maçında kendi sahasında bir puan alarak, gruptan çıkma şansını sürdürdü... Ancak özellikle ilk yarıda akıllarda birçok soru işareti bıraktı. İlk yarı boyunca oyunun sadece savunma yönünü düşünen, hücumda hiçbir şey üretmeyen bir Trabzonspor vardı sahada...

İkinci yarı değişen birşeyler var mıydı?
İkinci yarı ise Trabzonspor, 1-0 geride olmanın getirdiği dezavantajı, düşünerek daha farklı bir kimlik ile sahaya çıktı. Korkunun ecele faydası olmadığını anladı. Özellikle Alanzinho'nun yerine oyuna giren Adrian'ın yaptığı katkı, Zokora ve Colman'ın rakip alanda daha fazla görünmesi, her iki kenardan atak girişimlerinin yapılması rakibin savunma düzenini bozdu ve nihayetinde kazanılan penaltı ile beraberlik sağlandı.

Sizce Trabzonspor'un eksikleri neler?
Unutulmamalı ki Trabzonspor, geçen sezonki takım değil... Kadro derinliği var gibi gözüküyor oysa ki sadece belirli mevkilerde yığılma var. Hücumda iki kenarda da kanat futbolcularının özelliklerini taşıyan ve rakibin savunma dengesini bozacak oyuncu yok. (Volkan Şen Şampiyonlar Ligi'nde oynayamıyor).
Bu durum Trabzonspor'un özellikle kendi sahasındaki bu tür üst düzey karşılaşmalarda atağa çıkmasını güçleştiriyor. Çarpraz ve dikine koşuları ile hücuma en büyük zenginliği getiren Burak Yılmaz da yoksa Trabzonspor dünkü gibi eli kolu bağlı hale geliyor.