İSKENDER GÜNEN

İSKENDER GÜNEN

Tarihi 24 Ekim 2009

Tayfun ateşledi

Trabzonspor görünen o ki bu yıl bırakın istikrarlı bir yapıya kavuşarak galibiyetler serisi yakalamayı, maç içerisinde bile kopuk kopuk görüntüler sergileyecek. Aynen dünkü maçta olduğu gibi... 25. dakikaya kadar koşmayan, mücadele etmeyen oyunda ne temposu ne kazanma azmi ne de coşkusu olan bir takım vardı sahada. Uzun yıllardır Trabzonspor'u hiçbir karşılaşmada bu kadar sorumsuz bir görüntü içerisinde izlemedik.
Kayserispor attığı gol dışında iki net gol pozisyonunu değerlendirebilse Trabzonspor için bu maç ilk yarıda biterdi. Savunmada Song ve Egemen her Kayserispor atağında inanılmaz hatalar yaptılar. Orta sahada Ceyhun koşmaya çalışan tek oyuncu... Colman ve Engin sorumluluk almıyor. Yattara ve Gökhan Ünal ise büyük top kayıpları yapıyor.
29. dakikadan sonra ise Broos, Engin ve Yattara'yı çıkartarak Selçuk ve Umut'u sahaya sürdü. Bu dakikadan sonra daha önde basan, koşan, mücadele eden ve kenarlarda organize ataklarla rakibini zorlayan bir Trabzonspor ortaya çıktı. Tayfun, Trabzonspor'un ateşleyici gücü olarak öne çıktı. Sıkça hücumu destekledi ve Gökhan'a attırdığı golde payı çok büyüktü. Dünkü maçın en iyi oyuncusuydu.
İlk yarının son dakikalarında Ceyhun ile ikinci golü bularak soyunma odasına daha moralli gittiler. İkinci yarı ise Trabzonspor oyunu kendi alanında kabul etmesine rağmen rakibini az adamla yakaladığı birçok pozisyonda gol pozisyonları üretmeye başladı. Ancak Kayseri 10 kişi kaldıktan sonra bile Trabzonspor telaş içindeydi. Alınan 3 puan Galatasaray maçından sonra bozulan morallerin yeniden kazanılması adına önemliydi. Ama, oyuncuların çoğu halen kendi performanslarının altında oynuyorlar. Bu düşündürücü!