BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 15 Ekim 2010

Özal'ın Koruma Müdürü'nün önerisi

Özal'ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde koruma müdürü olarak görev yapan, bir dönem de ANAP milletvekilliğinde bulunan Musa Öztürk, Özal'ın ölümüyle ilgili esrar perdesinin nasıl kaldırılacağını söyledi. Öztürk, Özal'ın ölümünün nedeninin bulunmasının aslında hiç de zor olmadığını, ölüm sırrının çözümünün de Semra Özal'ın çantasında bulunan Turgut Özal'ın bir tutam saç teli olduğuna dikkat çekti.
Musa Öztürk, "Semra Hanım, Turgut Bey'in vefatından sonra bir tutam saçını keserek hatıra olsun diye aldı ve çantasına koydu. Bunu biliyorum. Ben de ölüm nedeniyle ilgili iddiaların tekrar ortaya atılması nedeniyle ısrarla şunu söylüyorum. Saç tellerinden ölüm nedeni bulunabiliyor. Napolyon bile 1820'lerde ölmüş, saç telinden ölüm nedenini buldular ABD'de. Adam mide kanserinden ölmüş mesela" dedi.

* * *
MESUT YILMAZ NEREDE?
Türkiye, Özal suikastını, ölümünü, Kürt raporunu enine boyuna tartışıyor. Bu kadar kritik tartışmaların yapıldığı bir dönemde, Özal'ın çok yakınında bulunan Mesut Yılmaz nerede? Mesut Yılmaz, birinci Turgut Özal hükümetinde Devlet Bakanlığı'na atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. 1987 seçimlerinde yeniden Rize milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığı'na atandı. Yılmaz, Akbulut hükümetinde de üstlendiği bu görevden 1990'da istifa etti. 1991'de yapılan ANAP Büyük Kongresi'nde liderliğe seçildi. Başbakan oldu. Özal'ın ölümünde ANAP Genel Başkanı olarak görev yapıyordu. Başbakan olarak devletin gizli dosyalarını okuyan Mesut Yılmaz neden konuşmuyor? Eski başbakan olarak Türk milletine açıklama borcu yok mu?

* * *
KOZMİK ODA NE OLDU?
Türkiye, 1990'lı yıllardaki karanlık işleri tartışıyor, geçmişin gizli dosyalarının tek tek aydınlanmasını istiyor. Eski olaylar kadar, çok yakın tarihlerde meydana gelen gizemli olayların da tartışılmasında büyük fayda var. Eski olaylar da yeni olaylar da hep bir noktaya doğru geliyor.
Bütün yollar adeta bu adrese çıkıyor. Derin devlet.
Ocak ayında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın hedef olduğu takip/suikast iddiaları, yakalanan asker kişiler, kozmik oda aramaları, soruşturmayı yürüten savcı, aramayı yapan hakime yönelik tehditler konuşuldu. "Neler oluyor?
Nedir bu Seferberlik Tetkik Kurulu?"
soruları henüz cevap bulamadı.

* * *
NEO-KON'LARIN SURİYE OYUNU
İsrail İstihbarat Teşkilatı'na (MOSSAD) yakın internet sitesi Debka, yeni bir oyunu sahneye sürdü. Debka, Çin'in, Türkiye, Suriye ve İran'la askeri ve istihbarat ittifakı kurmak istediğini öne sürdü.
Yahudi lobisinin Amerikan medyasındaki gücünü bilmeyen yok. Mavi Marmara baskınından beri Batı medyasında "Türk ve terör" sözcüklerinin birlikte kullanılma sıklığı, "İsrail terörist durumuna düşmesinin intikamını mı alıyor?" sorusunu akla getiriyor. Anglo-
Yahudi ittifakının en iyi yaptığı şey; önce hedef belirlemek, sonra uygun senaryolar kurgulamak, kurdukları örgüt ve istihbaratlar üzerinden müdahalelerde bulunmaktır. Yahudi lobisinin Amerika'da etkin kuruluşu olarak Neo-
Kon'ların çalıştığını bilmeyen yok. Bu çevre "eksen kayması" kampanyasını yürütüyor. Türkiye'nin ekseninin kaydığını iddia eden malzeme üretiyorlar. Site "Türk F-16 pilotu El-Kaide kampında eğitim aldı" şeklinde bir yalan haberi de uçurmuştu.
Peş peşe yağan bu haberlerde bir "kampanya" havası seziliyor.