Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 16 Ekim 2015

TOSFED başkansız kaldı

Türkiye Otomobil Federasyonu (TOSFED) 6 Ekim'den itibaren başkansız kaldı. Görevde bulunan Metin Çeker, federasyonu hakkında yapılan bazı ihbarlar ve bundan sonra başlayan soruşturmalar sonucunda Merkez Ceza Kurulu Çeker'e 24 ay hak mahrumiyeti cezası vermişti. Başkan Çeker, buna Tahkim Kurulu nezdinde itirazda bulunmuştu. Tahkim Kurulu bu itirazı görüştü ve Çeker'e 18 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine karar verdi.... Böylece; karar gereği 6 Ekim'den itibaren Metin Çeker'in başkanlığı düşmüş oldu ve TOSFED de şimdi yeni seçime kadar başkansız kaldı. TOSFED Yönetim Kurulu, bu kararı tebliğ ettikten sonra olağanüstü genel kurul kararı verecektir. Genel Kurul'un Bakanlık hukukçularına göre 2 ay içinde toplanması gerekmektedir. Genel Kurul yeni başkan ve kurulun diğer üyelerini seçecektir. TOSFED başkanlığı için; şu anda eski başkanlardan Satvet Çiftçi veya Oyman Atabay'ın ismi geçmektedir.

VOLKICAR HARİKALAR YARATIYOR
İlk özgün özgün Türk yarış otomobili olan VOLKİCAR, Lassa V1 adı altında her sezon düzenlenen yarışlarda harikalar yaratmayı sürdürüyor. Bu sezon 6 değişik şehirde yapılması gereken yarışların 4'üncüsünde; Aydın'aki şehiriçi mücadelesinde binlerce kişiye heyecanlı, dakikalar yaşattı.

BERKAY BESLER PODYUMDA
2015 Orta ve Doğu Avrupa Şampişyonu Milli Kartingcimiz Berkay Besler, Belçika'daki Max Challenge 5. yarışında 2. olarak podyuma çıktı. Milli sporcumuz, yapılan 4 yarışta da ilk üç sırada yer aldı.

BÜYÜK YAS İPTAL ETTİRDİ
Ülkece yaşadığımız büyük yas nedeniyle geçen haftanın yarışları yapılmadı. Türkiye Offroad Şampiyonası 5. Ayak, Apex Master Türkish Drift Serisi ve Konya Mahalli Drag yarışları yapılmadı.