Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 31 Mart 2015

Ralli sezonu Şile'de start aldı

2015 TOSFED Ralli Kupası ilk yarışı olan Rally34, 34 Otomobil Sporları Kulübü tarafından Şile'de gerçekleştirildi.
Sezonun bu ilk rallisine rekor sayıda 45 ekip katıldı.Renkli görüntüler ve büyük çekişmeye sahne olan bu sezonun ilk yarışı, Teke ve Yazımanayır etaplarının 3 kez geçilmesinden oluştu. Rally34'teki en ilginç olay ise Hasbay ailesinin aile boyu ralliye katılımı oldu. Ahmet-Tamer Hasbay, kardeşler oğulları Emre-Saipcan Hasbay ve Ahmet Hasbay'ın kızı ve eşi Billur ve Merve Hasbay ekipleri rakip olarak parkurdaydı.
Aynı aileden 6 ferdin yarışması bir "ilk" olarak dikkatleri çekti. Genel klasmanda Citroen C2 ile yarışan Alptekin Işıkalp-Azmi Sağıroğlu ekibinin zaferi ile sonuçlanan Rally34' te ikinciliği Cem Alakoç-
Yusuf Çelik,
üçüncülüğü de Yaşar Abay-Aykut Bilir ekipleri kazandı. Kategori 1'de İlhan Mutluay-Gürkal Menderes, K2'de Alptekin UIşıkalp-Azmi Sağıroğlu, K3'te Cem Alakoç-Yusuf Çelik, K4'te Kemal Gamgam-Orkun Demir, K5'te Murat Güray-Hürol Menderes birincilikleriş paylaşırken, Open Kategori'de Erkan Güral-Aras Dinçer en hızlı ekip oldu. Yarışmayı çok sayıda sporsever büyük bir heyecanla izlerken yarışçılara çok büyük ilgi gösterildi.

ZAFER HAMİLTON'UN OLDU
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın ikinci ayağı Malezya'da şiddetli yağmur altında gerçekleştirildi. Avustralya'dan start alan ve Lewis Hamilton'un birinci olduğu yarıştan sonra Malezya'da sahneye bu kez Ferrari pilotu Seb astien Vettel çıktı. Vettel, Mercedes pilotu Hamilton'u geride bıraktı.

KARADENiZ'DE YILDIRIM ŞOV
Samsun'da gerçekleştirilen Karadeniz Offroad yarışlarının ilki Tekkeköy'de yapıldı. İlk yarışı Ordulu Alaettin Yıldırım Suzuki Jimmy's ile kazandı. İkinci sırada ise "Dede" lakaplı Yunus Ayhan yer aldı.

RULMAN'A YAĞMUR DAMGASI
Rulman Kış Kupası'nın ilk ayak yarışlarına yağmur damgasını vurdu. Sonunda Maxi'de Ahmet Mutlubaş, Süper'de de Bahadır Yılmaz kazananlar oldu.