Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 13 Mart 2013

WRC'de bu kez kazanan Ogier oldu!

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) üçüncü ayağı olan Meksika Rallisi'nde kazanan, Volkwagen'in pilotu Fransız Sebastien Ogier oldu. Son 9 yılın dünya şampiyonu Citroen'in pilotu Sebastien Loeb'in katılmadığı yarışta Ogier, yarış boyunca üstünlüğünü korudu.
Hemen hemen tüm etapları ilk sırada geçen Ogier, bu birincilikle genel klasmanın tepesine de oturdu. En yakın rakibi Loeb'e 31 puan fark atan Ogier, şampiyonluk yolunda büyüjk bir adım atarak iddiasını da sürdürdü. 22 ekibin mücadele ettiği ve 23 özel etaptan oluşan Meksika yarışında Ogier 16 etapta en iyi dereceyi de yaptı. Yarışta Ogier'in arkasından Hirvonen ve Neuville 2 ve 3'üncü sıralarda yer aldı. Meksika'dan sonra genel klasman şöyle oldu: 1- S.Ogier 74 puan, 2- S.Loeb 43 puan, 3- M.Hirvonen 30 puan, 4- Dani Sordu 27 puan, 5- M.
Ostberg 26 puan, 6- T.Neuville 25 puan.

* * *
"HAYATA BAĞIŞ OFF-ROAD YARIŞI"
Organ Bağışına dikkat çekmek üzere, İstanbul Off-Road Kulübü (İSOFF) ile Hayata Bağış Derneği'nin düzenlediği Off-Road yarışı Edirne'de yapıldı. İki gün süren ve Yunanistan'dan jest olarak gelen 4 ekibin de katıldığı yarışlar bir gösteri şeklinde geçti.

* * *
TIRMANMA'DA BÜYÜK ÇEKİŞME
2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası Manisa Spil Dağı eteklerinde gerçekleştirildi. Batı Anadolu Motorsporları tarafından gerçekleştirilen organizasyon 2 gün sürdü ve büyük bir çekişmeye de sahne oldu. 6 kilometre uzunluğundaki asfalt parkurdaki tırmanmaya İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'dan pilotlar katıldı. K5'te Erkan Yanıkoğuı, K4'te Murat Soyçapur, K3'te Tansel Karasu, K2'de Orçun Nural, K1'de de Ahmet Salih Kandemir 1. oldu.

* * *
ERC HİSTORİC RALLİSİ SAİNZ'İN
Erc Historic Rallisi, yeni sezonu İspanya'da koşulan "Rally de Espana Historico" ile açtı. Sezonun bu ilk Avrupa Historic Rallisi'ne katılım fazla olmadı. Yarışa 10 araç girdi. 10 etaptan oluşan bu ilk ayak ralliyi, "matador" lakaplı rallici İspanyol Carlos Sainz kazandı. 10 etabın 8'inde birinci gelen Sainz, Porsche 911 SC marka aracı ile yarışa katıldı. Büyük ilgi ile izlenen yarışın ikinci ayağı için Sainz büyük bir avantaj sağladı.