Dr.Cevdet Mirmahmutoğulları

DR.CEVDET MİRMAHMUTOĞULLARI

sorucevap@vimjo.com
Tarihi 14 Mart 2011

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ VE KRONİK HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ

Akupunktur tedavisinden amaç bozuk olan meridyenler arasındaki enerji dengesizliğinin düzeltilmesidir. Fiziksel, ruhsal ve duygusal sağlık için gerekli olan enerji dengesinin sağlanması hayati öneme haizdir.

Tedavi öncesi sistemik muayene yapılmalı ve gerekli tetkik ve tahliller istemelidir. Klasik tıbbın hasta ile ilgili teşhis ve yorumları incelenmelidir. Bunların ışığında akupunktur tedavi planı hazırlamalıdır. Akupunktur, refleksoloji, nefes terapisi, tıbbi hipnoz, meditasyon, egzersiz, spor ve manevi aktivitelerle desteklenebilir.

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ VÜCUDUMUZDA ŞU ETKİLERİ YAPAR;


• Vücutta sempatik ve parasempatik sistem arasında denge sağlanır.
• Özel antikorlar oluşur. Lökositlerin fagosit gücü artar.
• Serum globulinleri artar. Savunma sistemi daha aktif çalışır.
• Endorfin salgılanır. Ağrı azalır. Mutluluk düzeyi artar.
• Hücre oksidasyonu düzenlenir, vücudun gücü artar.
• İç ve dış stres faktörlerinin etkisini azaltır.

AKUPUNKTURUN KRONİK HASTALIKLARLA İLİŞKİSİ

Hastalık vücuttaki enerji ve diğer dengelerin bozulması sonucu oluşur. Akupunktur ise ciddi bir regülasyon(dengeleme) tedavisidir. Birçok kronik hastalıkta ( gastrit, reflü, esansiyel hipertansiyon, uykusuzluk gibi…) iyileşmeye katkı sağlayabilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü sağlığı; bedenen, ruhen ve zihnen tam bir iyilik hali olarak tanımlar. Akupunktur tedavisi de bunu hedefler. Ülkemizdeki hastalıkların %85'i dejeneratif kökenlidir. Akupunktur dejeneratif birçok hastalıkta sonuç almaktadır.

Akupunktur hekimi oluşturduğu fiziksel etkinin yanında, hasta ile gerçek empati kurmaktadır. Aynı zamanda kişinin ruhsal iyileşmesine ve iç dünyasına odaklanarak insanın içindeki gerçek şifa gücünü ortaya çıkartabilmektedir.

Ağrı giderici akupunktur ürünleri için tıklayınız!