Dr.Cevdet Mirmahmutoğulları

DR.CEVDET MİRMAHMUTOĞULLARI

sorucevap@vimjo.com
Tarihi 12 Nisan 2011

Toksin Ne Demektir?

Hücre işlev ve yapısını bozabilen her faktör toksindir.

Genel olarak dörde ayırabiliriz;

1-Ağır kimyasal metal kalıntıları.
2-Karaciğere zarar verenler; Katkı maddeleri olan besinler, bitki ve böcek ilaçları v.b.
3-Bakteri, virüsler gibi mikrop kökenli olanlar; Vücutta toksinlerin belli bir yoğunluğa gelmesi bakteri oluşumunu hızlandırır. Bunların en çok sevdiği organların başında eklemler gelir.
4- Ağır metaller: Nikel, alüminyum, arsenik ve civa gibi.
5- Protein metabolizmasının yıkım ürünleri; Protein yıkım ürünleri olan üre ve amonyak'ın ve zehirli atıkların dışarı atılmasında böbrekler çok etkilidir. Kırmızı et başta olmak üzere hayvansal proteinlerden çok fazla almamız böbreklerin bu görevini önemli ölçüde aksatır.

Endüstri çağında çok komplike haline gelen stres faktörleri, geçirilen kazalar, yanıklar, ameliyat bölge ve izleri toksin üretebilir. Vücudun bunlara bağlı savunma sistemi zayıfladı ise bu toksinlerin tamamı dışarı atılamaz. Ve hastalıklar ortaya çıkmaya başlar.

YOĞUN OLARAK ETKİLENDİĞİMİZ TOKSİNLER

- Aşırı zorlanmaya bağlı yorgunluk, halsizlik
-Sıgara ve alkol
-Aşırı siyah çay ve kahve
-Su ve gıdalarla alınan ağır metaller
-Fast food'lar
-İşlenmiş besinler
-Boyalı gıdalar
-Sebze ve meyve tarlalarındaki antibiyotik, hormon, böcek ilacı kalıntıları
-Uyku düzeninin bozuk olması
-Hava kirliliği
-Hareketsiz yaşam
-Rafine tuz, un ve şekerin fazla tüketilmesi
-Ameliyat, yara, yanık izleri ve bölgeleri

TOKSİNLER NE ZAMAN OLUMSUZ ETKİ OLUŞTURMAYA BAŞLAR?

Vücut sistemleri başta karaciğer olmak üzere aşırı toksinlerden yorgun düşer. Ve zayıf çalışır. Toksinlerin en fazla toplandığı yer kalça, göbek, ense, romatizma bölgeleri, eklemler, bağırsaklar, lenf bezleri, dişler ve bağ dokusudur.

Toksinler toplu olarak en fazla hücreler arası alanda toplanırlar. Burası matrixdir. Lenf damarları, sinirler ve diğer damarlar burada sonlandığı için buradan toksinlerin değişik bölgelere dağılımı çok kolay olur.

Bu bölge toksinle dolduğu zaman tehlike sinyalleri çalmaya başlar. Toksin atma mekanizması büyük hasar görür. Birde enfeksiyon, aşırı yorgunluk gibi önemli bir stres faktörü eklenince güç iyice azalır. Peşpeşe kronik hastalıklar gelmeye başlar. Bu kontrolsüz güçsüzlük dinçsizliğe ve erken yaşlanmaya yol açar.

Anti-oksidan ürünlerle sağlığınızı koruyun!