CANLI YAYIN
BÜLENT ERANDAÇ
BÜLENT ERANDAÇ

Muhalefetin derdi kaos çıksın

Eklenme Tarihi 18 Şubat 2014
HSYK, internet düzeni ve demokratikleşme paketli özel yetkili mahkemeleri kaldıran son derece hayati kanunlar TBMM'den geçti. Çankaya'ya gönderildi.
Başta CHP olmak üzere muhalefette, Eski Türkiye'nin mazide kalmış, kol ve kanatlarında bir merak, bir merak... Büyük sermayede, İstanbul baronlarının sofralarında, küresel ekonomiye eklemlenmiş burjuvazide bir heyecan, bir heyecan...
Çankaya, bunları imzalarmış.
Hayır, bazı maddeleri geri gönderirmiş.
Abdullah Gül imzalarsa, siyasette şu manaya gelirmiş, imzalamazsa başka manaya gelirmiş. Yorumlar, analizler, değerlendirmeler, geleceğe yönelik öngörüler.
Yıllardır bildikleri işi tekrarlayan çevreler akıllarına göre yine kurnazlık yapıyor. Belli ki, Çankaya veto etsin. Dertleri o kanunların ruhu değil 'Veto' üzerinden siyaset mühendisliği peşindeler.
Abdullah Gül-Başbakan Erdoğan'ın arasını bozmak için, yıllardan beri uğraştılar olmadı. Denemedikleri metot kalmadı.
Umduklarını bulamadılar.
Devletin zirvesindeki beraberlik işlerine gelmiyor. Gül-Erdoğan-Necdet Özel'de şekillenen MİLLİ İKTİDAR-BAĞIMSIZ YÖNETİM onları rahatsız ediyor.
Ne güzel olurdu, Çankaya kanunları veto etse. Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın arası bozulsa. Hatta Çankaya'da 'ah bir anayasa kitapçığı atılsa' da, Hükümet sarsılsa.
Ekonomik kriz gelse. Bankalar soyulsa.
Siyasi kaos doğsa
. Sonra 28 Şubatvari bir darbe hükümeti başa geçse.
Olmuyor. Yapamıyorlar. Şimdi son ümitleri, Çankaya'da son kanunların veto edilmesi. Geri gönderilmesi.

326 yıllık model

2007 yılında 'son kaleyi kaybettik' diye çok üzüldüler. Gözlerine önümüzdeki seçimlere diktiler. Ak Parti bölünsün de, Çankaya'ya aradan, halka değil, İstanbul büyük sermayesine- medyasına hizmet etsin diye bir isim çıkarsınlar.
CHP'nin kılavuzu 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken kimdi? SABİH KANADOĞLU. 367 GARABETİNİN MİMARI. Torbadan çıkmış bir taktik uydurdular. Anayasa mahkemesinden çıkarılan skandal hukuk kararıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerini engellediler. Ne oldu? Halkın duvarına çarptılar.
Bugün 'Veto' bekleyen platformun direksiyonundaki CHP'nin kılavuzu kim?
Erdoğan Teziç. Torbadan yeni bir taktik çıktı. Çankaya imzalamadan CHP harekete geçecekmiş. Anayasa mahkemesine ''yoklukla malul'' başvurusu yapacaklarmış. 326 yıl (1688 yılı) önce Amerika'da gündeme gelen bir uygulamayı örnek alacaklarmış.
CHP'de, modeller bitmez. Yakında göreceğiz, neyin ne olduğunu...

Gül ne yapacak?

Devletin bekası, siyasi ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi yolunda Çankaya, muhalefetin dört gözle beklediği veto silahını kullanmayacaktır.
Gezi ve 17-25 Aralık derin operasyonlarının derinliklerini herkesten daha çok bilen, gören, okuyan Cumhurbaşkanı Gül, hükümetin önünü açacaktır. Türkiye'nin 30 Mart seçimlerine düzen içinde gidilmesinin anahtarını kullanacaktır.
Hala anlamadılar. Veya anlamamazlık işlerine geliyor.
Gül ve Erdoğan rakip değil, birbirini tamamlayan iki isim. Gül ile Erdoğan arasındaki olayları değerlendirme biçimi, konuşmalarda yer yer gözlenen farklar, siyaset farkı anlamına gelmiyor.
Kader birliğini 2 kez kanıtladılar. 2002'de Gül'ün Başbakanlığı Erdoğan'a, 2007'de Erdoğan'ın da Cumhurbaşkanlığı'nı Gül'e bıraktığını hatırlamakta fayda var.

SONUÇ:
Çankaya'dan çıkacak EVET imzaları ve sonra 30 Mart'ta sandıklardan çıkacak 2023 SEVDASINA ''EVET'' oyları, Türkiye'nin hayrına yol açacaktır.
TAYYİP ERDOĞAN-ABDULLAH GÜL ÜZERİNDEN SİYASET MÜHENDİSLİĞİ PLANLAYANLAR, 2002'DE KAYBETTİ. 2007'DE KAYBETTİ. 2014'TE BİR KEZ DAHA KAYBETMEYE MAHKÛMLARDIR.