CANLI YAYIN
BÜLENT ERANDAÇ
BÜLENT ERANDAÇ

Kandil nasıl söndürülecek!

Eklenme Tarihi 07 Ağustos 2015
İslam dünyasının boğazına geçirilmeye çalışılan İp:
TARİH: 1498. Papalık-Hıristiyan dünyası, sömürgecilik hareketinin yeni bir aşamasını ortaya koydu.
Avrupa'yı Ümit Burnu üzerinden doğuya bağlayan deniz yolunu keşfetmesiyle dünya sömürgecilik tarihinde yeni bir dönem açan "İsa tarikatı şövalyesi" Portekizli denizci Vasco da Gama, Hindistan'a ulaştığında "İşte şimdi İslam'ın boğazına ipi geçirdik. Bu ip çekilmeye devam edecek, neticede boğaz sıkılacak ve Müslümanlık ölecektir" dedi.
TARİH: 1876. İngiltere Başbakanı William Ewart Gladstone tarihin yüz karası olduğunu bir cümlesiyle göstermişti: "Müslüman Türkler'i, Batı medeniyetimizin bekası için Asya steplerine geri sürmeli, Anadolu'da yok etmeliyiz."
TARİH: 2009. 100 yıldır kan ve gözyaşından başka bir hayat süremeyen, parçalanmış ve yeniden parçacıklara ayrılmaya çalışılan İslam dünyası, One Minute çıkışından sonra Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'ı, 'Birleştirici lider' olarak görmeye başlamıştı.
TARİH: 2013-14 MAYIS. IMF kemendi koparıp atılmıştı. MİLLİ VE BAĞIMSIZ POLİTİKA GÜDÜLÜYORDU. Ortadoğu-Afrika'nın petrol/gazına, Emperyalist devletler, küresel güçler, en az 100 yıl daha muhtaçtı. Gelecek yüzyılın hesabıyla oturup kalkıyorlardı. Ortadoğu-Afrika hattının kalpgahında oturan Türkiyemiz onların korkusu olmaya başlamıştı. Başımıza olmadık tezgâhları kurdular. Hainleri-beşinci kollarısatılmışları- tüm statükocu odakları, bir ittifak halinde topladılar. Doymadılar. Uslanmadılar.
TARİH: HAZİRAN-2015. Kangren olmuş, Kürt meselesini tam çözüyorduk, Türk-Kürt beraberliğiyle, Ortadoğu'nun kılcal damarlarına girecektik. Taşeronlarını harekete geçirdiler. DEAŞ-PKK-DHKP-C... militanlarını yönlendirdiler.
Ne yazıktır ki, Selahattin Demirtaş -HDPKCK, Öcalan'ın 2013 Nevruz'unda dile getirdiği "Türkler'le Kürtler'in Ortadoğu'yu birlikte emperyalizmin mirasından kurtarma" umudunu hançerledi. PKKKCK-HDP- SELAHATTİN DEMİRTAŞ-FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN kendi başlarına Türkiye'yi zayıflatma-tekrar içine kapatma gibi BÜYÜK RESMİ, ne yönlendirmesi mümkün değildir. Önemli olan, PKK'nın arkasındaki ODAK'lardır. Türkiyemiz, bugün PKK ve DEAŞ üzerine yürüttüğü son derece akıllı mücadele, sadece dar alanı değil, aslında küresel/bölgesel güçlere verilen derin mesajlar içeriyor.
Yaptığımız, EMPERYALİST AKIL'a, "Yeni Ortadoğu coğrafyasındaki dizaynına karşı gösterdiğimiz, kolektif reaksiyonlardır".
Malum yerli medya ve Profesyonel İngiliz basını, Yeni Türkiye liderliğinin yeni bir aşamaya giren mücadelesini "Kürtlerle savaş" diye lanse etseler de 90'lara dönülüyor şamatası yapsalar da kimse bunu yutmuyor.
Çünkü karşılarında, ne eski Türkiye var, ne de eski aziz millet var. Özgüven kazanmış, kendine gelmiş, kafasanı kaldırmış, oynanan oyunları iyi okuyan, onlara kurulan tezgâhları açık açık anlatan birçok stratejistimizanalistimiz varlar. Aziz milleti uzun zaman afyonlayan, batıya eklemlenmiş malum medyanın dümenlerini ortaya çıkaran 2002 sonrası bir güç konumuna gelen MİLLİ BİR BASIN platformu'muz var. Dikkatle bakan gözler bir gerçeği hemen görüyor. Batıya eklemlenmiş, büyük sermaye kanallarından süfle alan malum medya,azgın muhalefetin, statükonun Türk-Kürt kardeşliğini zehirleyen mahfillerin yanında. Bölücü terör PKK'nın dümen suyundaki Selahattin Demirtaş 'ın yanında. Türkiye'yi tekrar içine kapatmak isteyen Emperyal aklın emrindeler. Yeni Türkiye diyen 2023-2053-2071'i hedefleyen, büyük Türkiye heyecanıyla yollara düşen MİLLİ BASIN, onların karşısında. Aziz milletimiz görüyor. Mücadele sadece, bölücülerle, mezhep ayrımcılığı yapanlarla değil, IMF'cilerle, petrol-uyuşturucu-silah baronlarıyla da devam ediyor. Onların arkasında durduğu gayri milli medyayla, gayri milli parti ve odaklarla da devam edecek.

SONUÇ: Yeni Türkiye liderleri Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu, Öcalan'ı da saf dışı ederek, Türkiye'den çekilmeyip kamu güvenliğini tehdit edecek şekilde mafyaya dönüşen Kandil Baronlarına anlayacağı dilden konuşuyor. Kandil, yıllardan beri hainler yatağıydı. Bu yataktan çıkanları, yaşayanları, ebedi uykuya sokmazsak, barışa susamış Kürt kardeşlerimiz rahat etmeyecektir. Kürt siyaseti muhakkak, kana susamış kandil hainlerinin kontrolünden çıkarılacaktır. Yeni Türkiye'nin hedefi belli. Kandil sönecek, Türkiye huzur bulacak.