Tarihi 9 Nisan 2016

Dünya çatırdıyor

Dünya depremi, ardından gelen artçı şokları yaşıyor. Yeryüzünün en büyük tsunamisi de yolda. Dev dalgalar kimleri yutacak herkes toto oynuyor.
Depremin merkez üssü Panama. Kara para aklayan bankaların kirli müşteriler listesi milyonlarca belge ile sızdırıldı. Daha belgelerin tamamı açıklanmadan kıyamet koptu. Küçücük liste bile ülkeleri sarsmaya başladı.
İzlanda'da Başbakan istifa etti, şimdi ülkeyi Tarım Bakanı yönetiyor. Çin Komünist Partisi yöneticilerinden Jia Qinglin'in torunu Jasmin henüz 18 yaşından küçük. Ancak onun bile İngiliz kolonisi Virgin Adaları'nda paravan şirketi ortaya çıktı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in kayınbiraderi de İngiliz adacıklarında Londra ve New York merkezli baronların bankalarını çuvallarla zengin etmiş durumda. İtalya'da FIFA başkanı sorgulanıyor. Arjantin Devlet Başkanı hakkında soruşturma açıldı. En büyük darbeyi ise London of City Finans Merkezi ile trilyonlarca dolarlık kara parayı aklayan bir numaralı suçlu İngiltere yiyecek belki de.
Başbakan Cameron'un babasına ait paravan şirket, İngiliz adacıklarında ortaya çıktı. Yani Başbakanın babası ülkesinden vergi kaçırıyor. Cameron depremin ilk anlarında "Benim o şirket ile ilgim yok" dedi. Daha sonra "Şeyy aslında o şirkette hisselerim vardı ama sattım" diyerek üzerine gelen dev dalgalardan kurtulmaya çalışıyor. Cameron'un koltuğu sallantıda. İngiltere'de 20 şirkete "Panama merkezli Mossack Fonseca ile bir ilişkiniz var mı" diye soru yöneltildi. ABD'de belgeler Hillary Clinton'u da vurdu, seçilmesi tehlikede. Almanya'da gazeteler listenin bir bölümünü yayınlamayacaklarını duyurdu.
Belli ki üst düzey isimler var listede ve korumaya almaya çalışıyorlar. Moskova'da Putin sallanıyor. Panama belgeleri açıklanmadan önce Putin ile rakibi arasında oy dağılımında eşitlik vardı. Eylül'deki seçim öncesinde Putin'in kızının vaftiz babasının bile kara para aklayan adacıklara bavullarla servet taşıdığı ortaya çıktı. Putin'in en yakın arkadaşı müzisyenin bile yurtdışında paravan şirket kurup 2 milyar dolar yatırdığı ortaya çıktı. Bir müzisyende 2 milyar dolar! Putin depremde enkaz altından çıkamayacak belki de. ABD ülke dışına yaptığı yatırımların koordineli biçimde dağılımını sağlamak amacıyla USIAD yani Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansını kurdu. Görüntüde kulağa hoş gelen hedefleri vardı. Ancak USIAD'ın içi CIA ajanları kaynıyordu. Peki perde arkasında ne yapıyordu USIAD?
Bu soruya ulaşmak için Moskova'ya gitmek lazımdı. Rusya 2009'da "USIAD derhal Rusya'yı terk etsin" diye ültimatom veriyordu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukaşenko, "USAID, Rusya'daki sivil toplum örgütlerini, siyasi süreci ve belli aşamalarda seçimleri etkilemeye yönelik çalışmalarda bulunuyor. Özellikle Kuzey Kafkasya bölgesini karıştırıyor. Bu konuda ABD'li muhataplarımızı daha önce uyardık" diyordu. "Demokrasi projesi", "Açık Toplum Projesi" adıyla Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansı Rusya'da istihbarat operasyonları yapıyordu. Rusya'yı sıkıştırmak için de Beyaz Rusya, Özbekistan ve Gürcistan'da turuncu devrimler yapıyordu. İşte o dönemde Putin, Soros'un NED ajanlarını Rusya'dan kovuyordu. CIA ve Soros ajanlarınca USIAD çatısı altında oluşturulan sivil toplum örgütlerine karşı da "Nashi"adı altında 3 bin genci eğitip karşı saldırıya geçiyordu Putin. Bu hamle Soros'un Rusya'dan atılmasına kadar gidiyordu. Şimdi kara para aklayanların açıklandığı o Panama Belgeleri'ni işte bu USIAD'ın desteklediği organizasyonun sızdırdığı açıklandı. ABD Dışileri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner'e dün işte bu USIAD operasyonu soruldu. Toner "Belgeleri biz sızdırmadık" diye geçiştirmeye çalışırken ağzından baklayı da çıkardı;
"Tabii ki belgeleri sızdıran organizasyonu destekliyoruz." Evet yeryüzü yeryüzü olalı böyle bir savaş görmedi. Dünya terör örgütlerinin yanı sıra bankalardaki belgelerle yani PARA ile dizayn ediliyor. Rusya'nın yanı sıra, ABD'nin hedef aldığı ve adeta çökertmek için and içtiği Euro bölgesi Avrupa çatırdıyor, hükümetler sarsılıyor.
Ve savaşın boyutları öyle büyüdü ki; ABD bazı AB üyelerine vize koyacağını açıkladı. Avrupa Birliği'nden de hemen cevap geldi; "Biz de ABD'ye vize koyarız" diye. Peki bizim ana muhalefet dünyadaki bu savaşların neresinde? Haberleri izledim... CHP lideri deyimler sözlüğündeki "Önünde yatmak" deyiminin açıklamasını yapıyordu basın toplantısında! Vah vah!