Ihlamur demlerken herkesin yaptığı korkunç hata: Bu durum tüm faydasını yok ediyor!
Soğuk havalarda sıkça rastlanan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir çözüm arayışı içinde olan birçok kişi, ıhlamurun şifalı özelliklerine başvurmaktadır. Ihlamur, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyici ve rahatlatıcı etkileriyle bilinir. Ancak, ıhlamurun sağlık yararlarını tam olarak elde etmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gereklidir. Ihlamurun maksimum fayda sağlamasını sağlayacak üç önemli demleme kuralını aşağıda bulabilirsiniz.
Ihlamur, soğuk algınlığı, öksürük ve solunum yolları problemleriyle mücadelede doğal bir ilaç olarak bilinir. Ancak, ıhlamur çayı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar var. İşte o püf noktalar...

IHLAMUR ÇAYI İÇİN DOĞRU DEMLEME YÖNTEMİ
SUYU IHLAMURDAN AYRI OLARAK KAYNATIN
Ihlamur çayını hazırlarken, suyu önceden kaynatıp daha sonra ıhlamur eklemek, bitkinin içerdiği değerli maddelerin korunmasına yardımcı olur. Direkt olarak ıhlamurun kaynatılması, bu değerli maddelerin kaybolmasına neden olabilir.

KAYNAYAN SUYU OCAKTAN ALIN VE IHLAMURU EKLEYİN
Suyu kaynattıktan sonra, ocaktan alın ve demliği hazırlayın. Ardından ıhlamuru ekleyin ve demliğin kapağını kapatın. Bu aşamada ıhlamurun özlerinin sıvıya geçmesine izin vermek önemlidir.




