Son dakika: Ankara'dan sonra bu kez Muş! 73 yaşındaki kadın başıboş köpeklerin saldırısına uğradı

Son dakika haberleri... Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri haline gelen başıboş köpekler halk sağlığını tehlikeye sokmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başıboş köpeklerin Ankara Keçiören'de 10 yaşındaki Tunahan'a saldırdığı haberi gelmişti. Bu kez de Muş Varto'da 73 yaşındaki bir kadın yolda yürürken köpek sürüsünün saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan kadın tedavi altına alındı

Giriş Tarihi 14 Aralık 2023, 10:59 Güncelleme 14 Aralık 2023, 12:50
Son dakika: Ankara’dan sonra bu kez Muş! 73 yaşındaki kadın başıboş köpeklerin saldırısına uğradı

İÇİNDEKİLER

Sokak köpekleri halk sağlığını ciddi tehlike altına sokuyor.

Bu zamana kadar yaşanan çok sayıdaki saldırı, ölümle sonuçlandı.

Ağır yaralanmalara ve trafik kazalarına da sebep olan başıboş köpekler, Türkiye'nin en büyük sorunu haline geldi.

Bir saldırı haberi de Muş'un Varto ilçesinden geldi.

73 YAŞINDAKİ KADINA SALDIRDILAR
73 yaşındaki Medine Kızıltaş, yolda yürürken bir anda üzerine doğru gelen başıboş sokak köpeğini fark etti.

Bu esnada yaşlı kadın köpeklerden kaçmaya çalıştı ama başarılı olamadı.

Korkudan yere düşen Kızıltaş'a sürü halinde gezen diğer başıboş köpekler de saldırdı.

MAHALLELİ YARDIMA KOŞTU
Yaklaşık bir dakika boyunca saldırıya maruz kalan yaşlı kadının yardımına, çocuklarını okuldan almaya giden veliler koştu.

SAĞLIK DURUMU NASIL?
Plastik ve estetik cerrahı uzmanı Dr. İlkay Şamil Beydilli, kadının bacaklarında ve ellerinde geniş yaralarının olduğunu söyledi.

Kızıltaş'ın, olayın ardından Muş Devlet Hastanesi acil servisine getirildiğini anlatan Beydilli, "Kuduz şüphesi nedeniyle ilk geldiği zaman kısmi bir onarım yaptık. Şimdi kontrole çağırdık. Son dönemlerde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan hasta sayısı arttı. Çocuk ve yaşlı kişiler, köpeklerin saldırısına uğruyor. Muayene ederek dokuların büyük kısmını onaracağım. Daha sonra hastamızın kuduz aşıları yapılacak. Yaşının ileri olması nedeniyle risk daha da artıyor. Orada daha kötü sonuç olabilirdi." diye konuştu.

KUDUZ TEŞHİSİNE RASTLANMADI
Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Varto ilçesinde yaşayan kadının, evinin önünden komşularına gittiği esnada köpeklerin saldırısına uğradığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Komşusuna ait olduğu tespit edilen köpeğin ve sokak köpeklerinin saldırısı sonucu sağ baldır ve sağ bileğinden yaralanan vatandaşımız, Varto Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından detaylı tetkik için Muş Devlet Hastanesine sevk edilmiş ve aynı gün gerekli tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Sağlık ekipleri tarafından tetkikleri yapılan kadında kuduz teşhisine rastlanmamış olup, rutin takibine devam edilmektedir."

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR
Yaşlı kadının hastanede tedavisinin sürdüğü belirtilirken ilçe sakinleri, köpek sorununun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.

AKILLA İZAH EDİLEMEYECEK ÖNERİLER
Yaşlı kadına saldırı sonrasında ise akıllara hayvansever bilim insanlarının çeşitli önerileri akıllara geldi.

"KÖPEK GÖRÜNCE AĞAÇ OLACAKSIN"
Vatandaşları canından bezdiren saldırılarla ilgili, "Köpek görünce ağaç olacaksın, cenin olacaksın', 'O havlarsa, dişlerini gösterirse sen de esne" gibi akla, bilime sığmayacak tavsiyelerde bulunuyorlar.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TUTMADI
Muş'ta yaşanan vakada görüldüğü gibi hareketsiz bir şekilde yerde yatmasına rağmen yaşlı kadın, sürü halinde köpekler tarafından hedef alındı.