Avukat Buket Nurşah Tekışık'tan savcı odasında ilginç pozlar! Bakanlık devreye girdi: Soruşturma başlatıldı

İstanbul'da avukat Buket Nurşah Tekışık, Çağlayan Adliyesi'nde savcı odasında çektirdiği fotoğraflar tepki çekti. Paylaştığı bir fotoğrafının altına Avukat Tekışık, “Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya da öğrenirim” mesajı yazan Av. Tekışık, gelen tepkiler üzerine Instagram hesabını kapattı. Tekışık'ın çektirdiği odanın sahibi olan savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2023, 22:08 Güncelleme 14 Aralık 2023, 16:33
Avukat Buket Nurşah Tekışık’tan savcı odasında ilginç pozlar! Bakanlık devreye girdi: Soruşturma başlatıldı

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada 19 bin 600 takipçisi bulunan Avukat Buket Nurşah Tekışık'ın Çağlayan Adliyesi'nde bir savcının odasında çektirip, paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Tekışık sosyal medyanın gündemine oturan paylaşımının altına "Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya öğrenirim" notunu düştü.

Avukat Tekışık olayın iyice büyümesiyle tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.

"SAVCI HAKİMLE BAĞLANTIM YOK"
Olay sonrası ilk kez konuşan avukat, "Ben tek başına çalışan ve İstanbul'da tek başına ayakta durmaya çalışan bir kadınım. Herhangi bir hakim ile savcı ile bağlantım yok. O fotoğrafın altında paylaştığım sözde bir kitap sözü. İsteyen google'da aratsın. O fotoğrafla bir mesajla alakası yok" açıklamasında bulundu.

Çektirdiği fotoğrafla ilgili odanın boş olduğunu ifade eden Tekışık, "Benim çektirdiği fotoğraf bir hatıra fotoğrafı gibi. Onu da bir avukat arkadaşım çekti. O sırada savcı odasında değildi biz oda boşken fotoğraf çektirdik. Sadece bu kadar." dedi.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

İstanbul Adalet Sarayı'nda avukat Buket Nurşah Tekışık'ın çektirdiği odanın sahibi olan savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine sorulan soruya savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

"BU TÜR NAHOŞ GÖRÜNTÜLERE YARGIMIZDA MÜSAADE EDİLEMEZ"
Söz konusu görüntülerin adliyelerde olmaması gereken görüntüler olduğunu dile getiren Tunç şunları kaydetti:
Hem savcı hakkında soruşturma açıldı hem de ilgili avukatla ilgili olarak da baroya suç duyurusunda bulunuldu. Bu tür nahoş görüntülere, fotoğraflara kesinlikle yargımızda müsaade edilemez. Bu tür görüntülerle, yargının da yıpratılmasına müsaade edemeyiz.

Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kuruluna işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Avukat yönünden ise Barolar Birliği'ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. Öte yandan İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.

AVUKAT BUKET NURŞAH TEKIŞIK KİMDİR?
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nden mezun olan Buket Nurşah Tekışık, Tekışık Hukuk ve Danışmanlık Şirketi'nin kurucusu. Tekışık'ın, Linkedin'de paylaştığı bilgi notunda, "İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat olduğunu belirtiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN