Sokak kestanecilerinin sakladığı sır ortaya çıktı! En lezzetli kestane pişirme yöntemi
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, aynı zamanda sağlığımız için birçok fayda sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı koruyan ve kolesterolü düşüren kestane, doğru pişirme yöntemiyle daha lezzetli hale geliyor. İşte kestane kabuğunu kelebek gibi açmanın ve doğru pişirme yöntemlerinin püf noktaları...
Kış aylarının öne çıkan lezzeti kestane, sadece lezzetli olmakla kalmayıp birçok sağlık faydası sunuyor. İşte en lezzetli kestane pişirme yöntemi...

🌰 KABUĞUNU KELEBEK GİBİ AÇMAK İÇİN X ATIN
Kestaneleri kelebek gibi açmak istiyorsanız, öncelikle üzerlerine bıçakla X işareti atmalısınız. Kestaneleri suda bekletin ve daha sonra çıkarıp bıçakla kabuklarına çarpı işareti atın. Bu kabukların pişirme sırasında daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Bıçağın kabuğu iyice yarmasına özen gösterin.

🌰 DOĞRU KESTANE PİŞİRME YÖNTEMİ
Yıkayıp kuruladığınız kestanelerin üstlerine birer çizik atın. Yapışmayan bir tavayı seçtikten sonra tavayı ısıtmaya başlayın. Kestaneleri üst üste gelmeyecek şekilde tavaya dizip pişmeye başladıkları sırada yarım su bardağı kadar suyu elinizle kestanelerin üzerine serpiştirin. Bu, kestanelerin yumuşak iç kısmın daha lezzetli olmasını sağlar.





