Üsküdar Kuzguncuk'taki Asude Çay Evi'nde çarşaflı kadınlara saldırı! İşletmeci gözaltına alındı izinleri iptal edildi

Son dakika haberşi! Üsküdar Kuzguncuk'taki Asude Çay Evi'nin işletmecisi Murat A. çay bahçesinde oturan çarşaflı kadınları kovdu. Murat A., olayın ardından polis ekipleri tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçundan gözaltına alındı. Sosyal medyadan açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Tanık beyanları ve emniyetimizin ilk saptamaları neticesinde; toplumun tüm kesimleri, özellikle kadınlar özgürce oturamayacaksa, biz verdiğimiz izinleri ve tüm alan kullanımlarını iptal ederiz. Ettik!" dedi.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2023, 11:29 Güncelleme 25 Mayıs 2023, 11:31
Üsküdar Kuzguncuk’taki Asude Çay Evi’nde çarşaflı kadınlara saldırı! İşletmeci gözaltına alındı izinleri iptal edildi

İÇİNDEKİLER

Üsküdar Kuzguncuk'ta dün akşam saatlerinde Asude Çay Evi isimli mekanda oturan çarşaflı kadınlar, işletmeci Murat A. tarafından kovuldu.

KUZGUNCUK'TAKİ ASUDE ÇAY EVİ'NDE REZALET! VİDEO İZLE

Murat A.'nın mekânda oturan kadınlara 'Kalkın buradan, gidin hadi' dediği anları başka bir müşteri cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

GÖZALTINA ALıNDI
Görüntüler sosyal medyada paylaşılınca kısa sürede gündem oldu. Murat A., olayın ardından polis ekipleri tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçundan gözaltına alındı.

ÇARŞAFLI KADINLARA "SÖZLÜ" SALDIRI!
Kadınların maruz kaldığı olayın şahsın ilk vukuatı da değil. Çocukları azarlama, cumhurbaşkanına hakaret, kadınları karşı kötü muamele gibi çevredeki vatandaşların rahatsız olduğu birçok davranış içinde olduğu öğrenildi.



İŞLETME RUHSATI İPTAL EDİLDİ
Sosyal medyadan açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Tanık beyanları ve emniyetimizin ilk saptamaları neticesinde; toplumun tüm kesimleri, özellikle kadınlar özgürce oturamayacaksa, biz verdiğimiz izinleri ve tüm alan kullanımlarını iptal ederiz. Ettik!" dedi.

Türkmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Birlikte yaşamanın en temel kurallarını, saygıyı, HEPİMİZ İÇİN sözde değil özde kabul etmek zorundayız.

Kimsenin şüphesi olmasın;
başlayan yasal süreci ve tahkikatı takip edip, hukukun verdiği izinler dahilinde, ruhsat iptali dahil, gereken neyse, onu da yaparız.

Dün geceki ilk paylaşımımızdan sonra çok merak edilmiş, yine sorulacaktır, peşinen cevaplayalım.

Tesettürlü olmayan bir vatandaşımıza, bayana karşı, bir işletme buna benzer bir ayrımcılık uygularsa, aynı tepkiyi, reaksiyonu vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizim için hak ve özgürlükler kişilere göre değişmez!

Toplumun kendi organik dengesi içinde, kimsenin bir diğerine böyle bir dayatma, kabalık yapma hakkı yoktur. Bir işletmeye girmiş, sipariş vermiş, çayını, kahvesini içmiş, kimseye rahatsızlık vermemiş insanların, -burada yazmaktan bile rahatsız oluyorum- "dilenci sandım" gibi, asla kabul edilemeyecek, akıl, mantık, izan sınırları dışında bir yaklaşımla bu muameleye maruz kalması sizce kabul edilebilir mi?

Kaldı ki durumun öyle olmadığı, hanımefendilerin bir aile ya da arkadaş grubu olduğu, görüntülerle son derece açıktır.

Dahil olduğumuz sosyoloji, toplumsal grup fark etmeksizin, böyle sevimsiz olaylar herkes için açık bir samimiyet testidir. Herkesin tavrı hak ve özgürlüklerden yana olmalıdır.

Türkiye artık, insanların kılık, kıyafet, fikir ve inancıyla ayrıştırıldığı, kısıtlandığı, tedirgin ve rahatsız hissettirildiği "buralar bizim, bize benzemiyorsan içeri giremezsin" anlayışıyla ötekileştirildiği eski Türkiye değildir bugün. Bu noktadan geri dönüş ihtimali de yoktur!

Hak ve özgürlük kavramları, toplumun %100'ünün rahat ve huzuru için böyle tüm ayrımcılıkların karşısında olduğumuz zaman gerçek anlamına kavuşacaktır.

Sevgi ve saygılarımızla…

AKILALMAZ SAVUNMA
Bu arada olayın sosyal medyada tepki çekmesi üzerine Murat A., bir video çekerek kendini savundu. Videoda, "Erzurumluyum. Annem çarşaflıydı, 3 ablam ve benden küçük 2 kız kardeşim kapalı" diyen Murat A. "Genelde buraya dilenci sokmuyorum. Burada 2 tane roman var, dilenci. Çarşaf giyip, gelip burada dileniyorlar" ifadelerini kullandı.

METRODA TAKKELİ VE ŞALVARLI GENCE KÜFÜRLÜ VE YUMRUKLU SALDIRI
Geçtiğimiz günlerde de Güngören Merter Metrosu'nda bir şahıs, takke ve şalvarlı gence sözlü tacizde bulunup saldırıda bulunmuştu. Şüphelinin, İ.E.O. ve A.S.O.'ya "Defol git, Türkiye'den git" diye bağırıp yumruk sallamasıyla çıkan kavgayı diğer yolcular ayırmıştı.

18 Mayıs'ta yakalanarak gözaltına alınan şahıs, "Kasten yaralama, tehdit, hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılama" suçlarından adliyeye sevk edilerek adli makamlarca serbest bırakıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN