Kadir Şeker cezaevinden tahliye oldu! İşte annesine ilk sarıldığı anlar... | Kadir Şeker'in ilk sözleri ortaya çıktı

Son dakika haberi | Türkiye'nin konuştuğu Kadir Şeker davasında yeni bir gelişme yaşandı. Öldürülen Özgür Duran'ın ailesi Kadir Şeker'in HTS kayıtlarının incelenmesini talep ederken, Kadir Şeker'in avukatının itirazı üzerine mahkeme tahliye kararı verdi. Böylece Kadir Şeker hakkında 884 gün sonra tahliye kararı çıkmış oldu. Kadir Şeker böyle tahliye oldu. Kadir Şeker'in tahliyesinin ardından ilk sözleri de ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2022, 16:36 Güncelleme 07 Temmuz 2022, 22:07
Kadir Şeker cezaevinden tahliye oldu! İşte annesine ilk sarıldığı anlar... | Kadir Şeker’in ilk sözleri ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve kararı Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, yeniden yargılandığı davada cezasının 10 yıl 10 aya düşürülüp, tutukluluk halinin devamına hükmedilmesine avukatları itirazda bulundu. İtiraz 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, Şeker hakkında tahliye kararı verildi.


Olay, 5 Şubat 2020'de Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Kadir Şeker, sevgilisi Ayşe Dırla'yı döven Özgür Duran'ı engellemeye çalıştı. Bu sırada çıkan arbedede Şeker, Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan Şeker, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçlamasıyla yargılanan Kadir Şeker'e, ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, suçun 'haksız tahrik' altında işlendiğine kanaate getirerek cezayı önce 15 yıla ardından Kadir Şeker'in duruşmadaki iyi halini gözeterek 12,5 yıla indirdi. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Şeker'e verilen cezayı yüksek bularak kararı bozdu. Kararda 'haksız tahrik' indiriminin, haksızlık içeriğinin ulaştığı boyut dikkate alınıp, asgari düzeye yakın ceza olması gerektiği vurgulandı.



İTİRAZ KABUL EDİLDİ
Yargıtay'ın kararı sonrası tutuklu sanık Kadir Şeker, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yeniden yargılandı. Duruşmada savcı, son mütalaasında, daha önce verdikleri mütalaayı tekrar ettiklerini belirterek, sanğın suçu haksız tahrik altında işlediği için cezasının azami oranda indirilmesini ve Şeker'in cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise Kadir Şeker'in cezasını 10 yıl 10 aya indirerek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bunun üzerine avukatları, dün bir üst mahkeme olan 4'üncü Ağır Ceza Mahmekesi'ni tutukluluk halinin devamına itirazda bulundu. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul edip, Kadir Şeker'in tahliyesine karar verdi.

Cezaevinden böyle tahliye oldu.

İşte ilk kareler...

Annesine böyle sarıldı. Anne Zeliha Şeker de karardan memnun olduklarını ve çok sevindiklerini dile getirdi. Öte yandan Akşehir Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıkan Kadir Şeker, anne ve babasıyla sarılıp hasret giderdi.

İŞTE KADİR ŞEKER'İN İLK SÖZLERİ!
Kadir Şeker'in cezaevi çıkışı ilk sözleri de ortaya çıktı. Şeker, 'Çok mutluyum' ifadesini kullandı.

ÖZGÜR DURAN'IN AİLESİNDEN FLAŞ TALEP
Kadir Şeker'in ölümüne neden olduğu Özgür Duran'ın, Antalya'da yaşayan annesi Mübeyyen Güner, ceza indirimini kabul etmediğini ve hem oğlunun hem de sanığın HTS (Historical Traffic Search) kayıtlarının incelenmesini isteyerek, "Bu bayramı da içim yanarak boynum bükük geçireceğim. Ciğerim yanıyor. Ceza indirimine karşıyım, cezanın yükselmesi gerekiyor. Adalet o zaman yerini bulacak, şuan adalet yerini bulmuş değil" dedi.



Konya'da sevgilisini darpettiğini düşündüğü Özgür Duran'ı engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker, yeniden yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararı Özgür Duran'ın Antalya'da yaşayan annesi Mübeyyen Güner değerlendirdi.



"İLK KEZ OLAY YERİNE GİTTİM"
Duruşmada istediği sonucun çıkmadığını dile getiren Güner, karşı tarafın istediğinin de olmadığına vurgu yaptı. Mahkemenin Kadir Şekerin cezasını 10 yıl 10 aya indirdiğini hatırlatan Güner, "Bu indirimi kabul etmiyorum. Burada haksız tahrik yok. Benim oğlumu şahıs elinde bıçakla gelip öldürüyor. Oğlumda silah yok sevgilisiyle parkta oturuyor, suçu bu. Kasten adam öldürmektir bu. Olayın gerçekleştiği yeri ilk kez gördüm. Parkta sevgilisiyle oturan oğlumun gel yanına bıçak batır. Hangi vicdana sığar bu. Şahsın ailesi ve avukatları kadına şiddeti savunuyordu. Kadir Şeker'de baştan beri kadının ağlama sesine vardım diyordu, dün duruşmada ise kadın ağlamıyordu, kadın benim aleyhime ifade vermiş diyor. Kadın vermedi o ifadeyi kendisi verdi. Kadının ağlama sesine gittim diye. Bıçağı açıp oğlumu korkutup kaçırmak istiyor. Kimi ürkütüyorsun. Oğlumun ölümüne sebep oluyorsun sonra beraat diyorsun" diye konuştu.



"BURUK BAYRAM"
Şeker'in müebbet cezası alması için mücadelelerine devam edeceklerini bildiren Güner, "Bugün benim çocuğuma oldu yarın başkasına olur. Her parkta oturan konuşan tartışan öldürülemez. Kurban Bayramı yaklaşıyor, 4. bayramı oğlum olmadan geçireceğim. İçim buruk. Çocuğumun katiline ödül gibi indirim yapıldı. Az olan cezasına halen indirim yapılıyor. Bunu asla kabul etmiyorum. Ben çocuğumun HTS kayıtlarını istiyorum. Sevinemedim. Bu bayramı da içim yanarak boynum bükük geçireceğim. Oğlum olmadan geçireceğim. Ciğerim yanıyor. Ceza indirimine karşıyım, cezanın yükselmesi gerekiyor. Adalet o zaman yerini bulacak, şuan adalet yerini bulmuş değil. Çocuğum mezarında huzursuz. Bayramı acı içinde geçireceğim" ifadelerine yer verdi.



"HTS KAYITLARININ İNCELENMESİNİ İSTEDİ"
Özgür Duran'ın kardeşi Niyazi Remzi Duran ise olayın kasten adam öldürme olduğunu öne sürerek, "Dosyada yeni olan şeyler var. Kadir Şeker'in olay saatindeki telefon görüşmesi yapıyor. Bu görüşmede ne konuşuldu. Ardından 3 bin 600 saniyelik görüntülü konuşma kaydı var. Bu konuşmalarda ne geçti bunu öğrenmek istiyoruz.

Ağabeyimin HTS kaydı ortada yok bunun araştırılmasını istiyoruz. Bir kısım istediğimiz oldu, Kadir Şeker içeride olduğu için sevinçliyiz. Ceza indirimi olduğu için burukluğumuz var, bunun için itirazımızı yapacağız. Bu kayıtlarının içeriğinin öğrenmesini talep ediyoruz" dedi.